Hlavní obsah

Nadal po zranění nohy opět trénuje a přislíbil účast na Roland Garros

Španělský tenista Rafael Nadal pokračuje po nedávných zdravotních problémech v přípravě na Roland Garros a od příštího týdne by měl na antukových dvorcích v Paříži útočit na rekordní 22. grandslamový titul. Pátý hráč světa, jehož v minulých dnech trápily chronické obtíže s levou nohou, publikoval na sociálních sítích fotografii z tréninku a ubezpečil fanoušky, že ve Francii nebude chybět.

Foto: Vincent West, Reuters

Rafael Nadal se raduje po nedávné výhře ve 2. kole na turnaji v Madridu.

Článek

"Dnes v Menacoru, akademii Rafaela Nadala. Uvidíme se ve středu, Paříži," napsal na instagramu rodák z Mallorky.

Pětatřicetiletý tenista vypadl minulý týden na turnaji v Římě už ve třetím kole, kde nestačil i kvůli bolestem v levé noze na Kanaďana Denise Shapovalova. Vinou podobných potíží musel vloni předčasně ukončit sezonu a vynechal Wimbledon, olympijské hry v Tokiu či US Open. V tomto roce se Nadal také potýkal se zlomeninou žeber. Do Paříže si plánuje vzít svého lékaře.

Španělský fenomén odehrál v této sezoně na antuce pět zápasů a dva prohrál. Na oblíbeném antukovém turnaji v Paříži bude usilovat o 14. triumf v kariéře, čímž by posunul vlastní rekord. V minulém roce vypadl Nadal na Roland Garros v semifinále, kde nestačil na světovou jedničku a pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče. Byla to teprve jeho třetí porážka v kariéře na French Open.

Reklama