Hlavní obsah

Nadal zářil po epické výhře nad Djokovičem! Srb mu vysekl velkou poklonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už před zápasem bylo jasné, že půjde o krásnou podívanou. Oba tenisoví velikáni tuto predikci naplnili do puntíku. Ve čtvrtfinále tenisového Roland Garros porazil Španěl Rafael Nadal ve strhující bitvě svého rivala Srba Novaka Djokoviče 6:2, 4:6, 6:2 a 7:6 a v semifinále se utká s Alexandrem Zverevem. Oba tenisté na sebe po zápase pěli chválu.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Srb Novak Djokovič gratuluje svému čtvrtfinálovému přemožiteli Rafaelu Nadalovi.

Článek
Fotogalerie

Do zápasu vstupoval Nadal, kvůli svým vleklým zdravotním potížím, jako mírný outsider, Djokovič naopak vykazoval vzrůstající formu. Od začátku utkání se však role vyměnily. Španěl odskočil do vedení 6:2 a 3:0. „Nezačal jsem vůbec dobře, ale ve druhém setu jsem nabíral na síle. Když se mi ho podařilo vyhrát, pomyslel jsem si: Jsem zpět ve hře," komentoval Djokovič svůj brilantní obrat ve druhé sadě, kterou nakonec ovládl poměrem 6:4.

Třetí sada však opět patřila 21násobnému grandslamovému šampionovi. „On pak měl další dva, tři fantastické gemy na začátku třetího setu. V nich dokázal svůj tenis posunout na jinou úroveň. Ukázal, proč je velkým šampionem," chválila světová jednička svého soupeře. Djokoviče prý ani nepřekvapil Nadalův nečekaně dobrý fyzický stav. „Není to poprvé, co je schopen pár dní poté, co je zraněný a sotva chodí, předvést stoprocentní výkon. Ve své kariéře to dokázal už mnohokrát," řekl.

Svého rivala chválil i Nadal. „Novak je bezpochyby jedním z nejlepších hráčů historie. Hrát proti němu je vždy výzva," řekl Španěl po zápase. „Je jen jedna cesta, jak ho porazit. Musíte hrát co nejlépe od prvního do posledního míče. A dnes ta kouzelná noc patřila mně," uvedl s tím, že je hrozně šťastný.

Ve čtvrtém setu měl však Nadal na mále. Srb vedl už 5:3 a vypracoval si dva setboly, aby si vynutil rozhodující sadu, ale ty nevyužil. „Měl jsem šance. Podával jsem na zisk setu, stačil jeden, nebo dva údery a mohli jsme jít do pátého," řekl Djokovič zklamaně. Nadal pak urval vítězství v tie-breaku čtvrté sady.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články