Hlavní obsah

Neječí už moc nahlas? stěžovala si finalistka French Open. Jsem v šoku, přiznala poté

Její účast v semifinále French Open byla velkým překvapením, ale pod kůži americké teenagerky Coco Gauffové už se Italka Martina Trevisanová dostat nedokázala a prohrála poměrně hladce 3:6, 1:6. Největší problémy soupeřce nakonec dělala svým hekáním, na které si také pozdější vítězka hned v úvodu zápasu decentně stěžovala.

Foto: Yves Herman, Reuters

Americká tenistka Covo Gauffová během semifinále French Open.

Článek

Osmnáctiletá Gauffová se stala nejmladší grandslamovou finalistkou od dob Marie Šarapovové, která si ve Wimbledonu 2004 zahrála o titul v sedmnácti letech. Ruska se během své kariéry kromě skvělých výsledků proslavila také velmi hlasitým projevem na kurtu, jímž doprovázela své údery.

V jejích šlépějích jde v tomto duchu i Italka Trevisanová. Její hekání se Gauffové zajídalo hned od úvodu zápasu. U rozhodčí Marijany Veljovičové si stěžovala na rušivé skřeky od soupeřky.

„Není už to moc nahlas?" ptala se Američanka rozhodčí.

„Já s ní o tom promluvím, až bude příležitost," odpověděla zkušená rozhodčí, která už v minulosti na kurtu dokázala zkrotit třeba i rozlíceného Rogera Federera.

„Já takhle prostě hraju. Není to nic, čím bych chtěla Coco rozhodit. To, že na to upozornila rozhodčí, že jí to vadí, je v pořádku," komentoval kontroverzi kolem vlastních zvukových projevů Trevisanová po zápase.

„Jasně, normálně to neřeším, jenže ona ječí i v době, kdy už hraju úder já," upozornila Gauffová. Nutno dodat, že Američanka, která se nedávno pochlubila diplomem ze střední školy zvládla situaci ve vši slušnosti a s respektem k soupeřce.

„Délka zvuku, který Trevisanová vydává, se pohybuje od vrčení ke křiku," podotkl komentátor Eurosportu Simon Reed.

Gauffová si každopádně se soupeřkou nakonec poměrně snadno poradila. Bývalá juniorská šampionka z Paříže se nyní může těšit na velké finále proti aktuálně takřka nepřemožitelné světové jedničce Šwiatekové.

„Jsem teď trochu v šoku. Ani jsem nevěděla, jak na konci zápasu reagovat. Nemám slova, kterými bych své pocity popsala. Musela jsem hrát trpělivě. Potkala jsem se s ní (Trevisanovou) už před dvěma lety a prohrála. Vím, jak je těžké proti ní hrát," radovala se rodačka z Atlanty.

Reklama

Související témata: