Hlavní obsah

Přiznání! Tenisová hvězda trpí depresemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čím dál více sportovců se nebojí otevřeně přiznat psychické problémy. Dělají tak většinou, aby pomohli ostatním, kteří se nachází v podobné situaci. Německý tenista Alexander Zverev během probíhajícího turnaje v Paříži přiznal, že trpí depresemi, které ho obzvlášť v letošním roce sužují.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Německý tenista Alexander Zverev přiznal, že trpí psychickými problémy.

Článek

Světová tenisová trojka se na French Open doslova protrápila k postupu do třetího kola. Zverev se v zápase s Argentincem Sebastianem Baezem dostal do velkých problémů, když prohrával už 0:2 na sety. Poté se však nadechl k mohutnému obratu a po setech 2:6, 4:6, 6:1, 6:2 a 7:5 postoupil dál. Od 17:25 se v pátek utká s Američanem Brandonem Nakashimou o postup do osmifinále.

Na pozápasové tiskové konferenci po náročné bitvě přiznal, že se musí vypořádávat i s problémy mimo kurt. „Mám psychické problémy, ale nesouvisí to jen se sociálními sítěmi. Problémy mám i z jiných důvodů," uvedl Zverev, který byl právě na sociálních sítích často kritizován za své chování, například když na turnaji v Acapulcu rozmlátil svou raketu o umpire.

„Občas mívám i deprese. Nemluvím o tom tak často, jako ostatní hráči, ale je fakt, že letos kvůli tomu hodně trpím," přiznal tenista, kterého jeho bývalá přítelkyně obvinila ze zneužívání. „Myslím, že je to kvůli tlaku, pod kterým jsme. Jsme neustále v centru pozornosti," postěžoval si s tím, že současné tenisové hvězdy jsou pod větším drobnohledem, než byli tenisté v dřívějších letech.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123)

„Myslím, že hráči, co hráli před dvaceti nebo třiceti lety, tomu moc nerozumí. Dnes kamery zaberou každý malý detail. Většinou je tam někdo, kdo to okomentuje a někdo, kdo o tom napíše. Před třiceti lety se tohle nedělo," řekl loňský semifinalista French Open.

Reklama

Související témata: