Hlavní obsah

Kolaps hvězdy! Grandslamovou šampionku postihla v Paříži panická ataka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně těžké chvíle si prožila bývalá světová jednička Simona Halepová během druhého kola tenisového French Open. Dobře rozehraný zápas s Číňankou Čeng Čchin-wen nakonec prohrála 6:2, 2:6, 1:6. Během utkání zkušenou Rumunku přemohly potíže s dýcháním. Po porážce přiznala, že ji postihla panická ataka.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Simonu Halepovou postihla na French Open panická ataka.

Článek

„Ze začátku jsem hrála dobře, ve druhém setu jsem ještě měla brejk, pak se ale něco stalo. A všechno jsem ztratila. Nečekala jsem to, byla to panická ataka. Nemohla jsem dýchat a neměla jsem úplně jasné vidění toho, co se kolem mě děje," uvedla dvojnásobná grandslamová šampionka.

„Nevěděla jsem, jak se s tím vypořádat, protože něco takového se mi moc nestává. Nevím proč k tomu došlo. Ale stalo se. Pak už jsem se nedokázala soustředit, všechno se v ten moment obrátilo," pokračovala.

Přivolaní lékaři Halepové měřili tlak, ale po kontrole ji zdravotníci nakonec dali pro pokračování v zápase zelenou. Rumunka se ale z otřesu už neoklepala.

„Teď už jsem se z toho oklepala a z téhle epizody jsem se poučila. Nic nebezpečného se mi nakonec nestalo. Takže všechno je v pořádku a můžu se tak zase usmívat. Je to jen tenisový zápas, asi bych teď měla trochu relaxovat," dodala po utkání hráčka, která nedávno začala spolupracovat s proslulým koučem Patrickem Mouratoglouem.

Halepová nakonec přišla promluvit o svých potížích i do studia Eurosportu, což hodně oceňoval bývalý výborný hráč a nyní komentátor Tim Henman.

„Je to od ní hodně statečné, že sem přišla a popisovala, co se jí přihodilo. Může to mít pozitivní dopad na ostatní, aby se nebáli promluvit nahlas, pokud bojují se zdravotními či psychickými problémy," uvedl bývalý britský tenista.

Reklama

Související témata: