Hlavní obsah

Gauffová - Masárová 6:1, 6:1Gauffová ve finále v Aucklandu nedala šanci Masárové a má třetí titul WTA

Americká tenistka Coco Gauffová potvrdila roli nasazené jedničky a vyhrála turnaj v Aucklandu. Osmnáctiletá loňská finalistka Roland Garros ve finále přípravné akce před grandslamovým Australian Open porazila španělskou soupeřku Rebeku Masárovou 6:1, 6:1 a získala třetí titul v kariéře.

Foto: Andrew Cornaga, ČTK/AP

Americká tenistka Coco Gauff plays ve finále turnaje v Aucklandu proti Rebece Masárové.

Článek

Sedmá tenistka světa Gauffová prošla turnajem na Novém Zélandu bez ztráty setu. Ve finálovém utkání přerušeném na delší dobu kvůli dešti nedala o pět let starší soupeřce šanci. Pětkrát připravila vítězku juniorky na Roland Garros z roku 2016 o podání a za hodinu a 19 minut proměnila druhý mečbol.

Gauffová hrála finále počtvrté a titul přidala k předchozím triumfům v Parmě a Linci. Závěrečný zápas nezvládla jen vloni na French Open, kde podlehla Polce Ize Šwiatekové.

Třiadvacetiletá Masárová, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Muchové, zažila premiérovou finálovou účast na WTA Tour. Dcera Španělky a Slováka, jež se narodila ve Basileji a reprezentuje zemi své matky, se dostala do hlavní soutěže z kvalifikace a po životním úspěchu se poprvé posune do první stovky žebříčku.

Finále tenisového turnaje žen v Aucklandu (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů)
Gauffová (1-USA) - Masárová (Šp.) 6:1, 6:1

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články