Hlavní obsah

Gentleman Djokovič! Bývalá světová jednička předvedla laskavé gesto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jedním z nejlepších tenistů všech dob. Je hvězdou ve svém oboru, přesto zůstává pokorný a vstřícný. Srbský tenista Novak Djokovič se chystá na obhajobu titulu na turnaji v Paříži, do kterého vstoupí v úterý v 15:30 zápasem proti Maximovi Cressymu, přesto si během tréninku našel čas na pomoc starší ženě s těžkým kufrem. Na internetu za svůj čin sklízí slova chvály.

Foto: Pavel Mikheyev, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič vstupuje do turnaje v Paříži povzbuzen ziskem titulu v Kazachstánu.

Článek

Představte si, že bojujete s těžkým kufrem v jednom pařížském parku, když v tom vám nabídne pomoc jeden z nejlepších tenistů na světě. Pětatřicetiletý Djokovič si šel v rámci tréninku zaběhat do parku v městské části Bercy, když v tom spatřil ženu, která zápasila se svým zavazadlem.

Nabídl jí pomoc a kufr jí odnesl a počkal na ní na konci cesty. Záběry lidé sdílí na sociálních sítích a pro bývalou světovou jedničku mají samá slova chvály. „Je to z jeho strany velmi stylové gesto a dokazuje, že bez ohledu na to, kdo jste a jak moc jste úspěšní, musíte umět zůstat pokorní," píší.

Někteří si do něj však nezapomněli rýpnout. „Proč nepoužil kolečka? Radši bych je použil, než bych si oddělal záda," reptají. Další mu situaci objasňují, prý by se kolečka na tomto povrchu zničila.

Video sdílel na svém instagramovém účtu i Djokovičův trenér Marco Panichi. „Během rozcvičky v parku mě opustil a běžel na pomoc paní, která měla problém se zavazadlem a pomohl jí na nádraží. Trénink samozřejmě skončil, ale i tak jsem šťastný. Prostě, Nole," uvedl.

Jednadvacetinásobný grandslamový šampion vstoupí do turnaje ATP Masters 1000 v Paříži zápasem s Američanem Cressym. Loni ve finále porazil Daniila Medveděva a získal tak rekordní šestý titul z této akce. Do turnaje vstupuje povzbuzen titulem z Astany, kde ve finále porazil Řeka Stefanose Tsitsipase.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton