Hlavní obsah

Hlavně do kurtu a vyhrát poslední balon. K+S vzkřísily naděje na postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze čtyř zápasů s českou účastí na Turnaji mistryň v Cancúnu se zatím zrodila jediná výhra. Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou se o ni zasloužily v souboji s nasazenými jedničkami Coco Gauffovou a Jessicou Pegulaovou a dál živí naději na postup ze skupiny. Za stavu 5:5 a 15:40 ve druhém setu ale Češkám nebylo moc do skoku.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková v zápase na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu.

Článek

„Zápas to byl velice náročný a jsem ráda, že se nám to podařilo, jelikož jsme tahaly za kratší konec,“ líčila Krejčíková. „Bylo to zase hodně nahoru a dolů, ale tím, že jsme vyhrály, tak ten výkon byl lepší.“

Český pár prohrál první set 3:6, ve druhém se už už schylovalo k velkému problému. Siniaková ale o servis nepřišla a pod tlakem se najednou ocitly Američanky, z nichž Gauffová měla už ten den za sebou prohranou dvouhru s Igou Šwiatekovou.

„Ještě je mladá, nemá právo být unavená,“ podotkla s úsměvem Krejčíková. „Snažily jsme se bojovat o každý balon. Jsem ráda, že se to pak celé sešlo a s trochu štěstíčka jsme vyhrály,“ tvrdila Siniaková. „Rozhodlo štěstí a dobré míče ve chvíli, kdy se to lámalo, tak šly na naši stranu. V tiebreaku je to spíš už o tom štěstí než o umění,“ mínila Krejčíková.

V prvním souboji s dvojicí Siegemundová, Zvonarevová se super tiebreak vymknul Češkám zpod kontroly. Tentokrát to bylo naopak, i když na jeho začátku prohrávaly 0:2. Od stavu 4:4 však uhrály čtyři míče v řadě a závěr si pohlídaly.

„S ‚no adem‘ (debl se na TM nehraje s výhodami) a super tiebreakem se může stát všechno,“ mínila Siniaková. „Já hlavně říkala, že (před super tiebreakem) nejdu na záchod jako minule, to mi nepomohlo,“ usmála se Krejčíková. „Taktika byla: hlavně do kurtu a vyhrát poslední balon.“

S podmínkami se tak české duo nakonec vyrovnalo se ctí, byla to ovšem fuška. „Kombinace větru s povrchem je hodně atypická a hodně těžká,“ uznala Krejčíková. „Bylo to velmi náročné v tom podávat. Když jsem si nadhodila míček, tak tam lítal, ale řekla bych, že na servisu to bylo možná lepší než včera. Člověk prostě se snaží v ten daný moment předvést co nejlepší výkon,“ doplnila spoluhráčka.

Vítězky Masters z roku 2021 čeká ve skupině ještě poslední zápas proti kanadsko-novozélandské dvojici Dabrowská, Routliffeová, která zatím neztratila ani set. „Budeme to chtít odehrát co nejlíp a pak se rozhodne, co se bude dít dál,“ prohlásila Krejčíková.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová