Hlavní obsah

Djokovič - Čorič 7:6, 6:3Hvězdný Srb je zase o kousek blíž. Djokovič útočí ve Vídni na rekord

Praha

Další krok k vysněnému cíli zvládl. Novak Djokovič je velmi blízko, aby zakončil pošesté sezonu jako světová jednička a vyrovnal Samprasův rekord. Ve Vídni je ve čtvrtfinále, když si ve druhém kole poradil s chorvatským tenistou Bornou Čoričem 7:6, 6:3. Pokud získá v rakouské metropoli titul nebo Španěl Rafael Nadal nepřijme divokou kartu na menší turnaj do Sofie, už jej z čela žebříčku ATP nikdo nesesadí.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Novak Djokovič slaví postup do třetího kola turnaje ve Vídni

Článek

Třiatřicetiletý Djokovič upřednostnil snahu ovládnout opět žebříček před startem na Masters v Paříži v příštím týdnu. Tam měl obhajovat titul, ale žádné body by nepřidal. Proto přijel na Erste Bank Open a zatím plní roli favorita.

Jeho výkony sice nejsou zatím dominantní, ale cíl splnil. V prvním kole odvracel setbol krajanovi Filipu Krajinovičovi, dnes odvrátil čtyři setboly Bornovi Čoričovi. Tie-break vyhrál Djokovič nad Chorvatem 13:11 a druhý set už jasně 6:3. Stal se tak prvním čtvrtfinalistou.

"Borna je velký bojovník. A hraje podobným stylem jako já. Dobře servíroval, zvlášť v prvním setu, pro mě bylo těžké returnovat. Ale tie-break znovu, stejně jako proti Filipovi, rozhodl zápas," řekl vítěz 17 grandslamů.

Nadal v tomto týdnu nehraje, o víkendu startoval na golfovém turnaji s profesionály na Mallorce a připravuje se až na pařížské Masters.

Pak v kalendáři ATP Tour zůstává ještě akce v Sofii a závěrečný Turnaj mistrů v Londýně.

Turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1.550.950 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Tsitsipas (3-Řec.) - Struff (Něm.) 6:7 (3:7), 6:3, 6:4
Medveděv (4-Rus.) - Jung (Tchaj-wan) 6:3, 6:1
Sinner (It.) - Ruud (Nor.) 7:6 (7:2), 6:3
Pospisil (Kan.) - Auger-Aliassime (Kan.) 7:5, 7:5
Anderson (JAR) - Carreňo (Šp.) 7:5, 6:1
2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Čorič (Chorv.) 7:6 (13:11), 6:3

Reklama

Související témata: