Hlavní obsah

ITF v příštím roce neuspořádá žádné turnaje v Číně

Mezinárodní tenisová federace ITF neuspořádá v příštím roce v Číně žádný turnaj seriálu World Tennis Tour. Podle informací agentury Reuters zatím není jasné, zda rozhodnutí souvisí s bezpečnostními opatřeními kvůli koronaviru nebo je reakcí na kauzu čínské tenistky Pcheng Šuaj.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Daniil Medveděv při utkání s Marinem Čiličem. Ilustrační foto.

Článek

Ještě na začátku tohoto týdne přitom šéf ITF David Haggerty oznámil že organizace nebude kvůli aféře kolem bývalé deblové jedničky rušit turnaje nižších kategorií v Číně, protože nechtějí trestat miliardu lidí.

V roce 2019 v poslední sezoně, která ještě nebyla poznamenána koronavirem, hostila Čína 25 ženských a 15 mužských turnajů ITF. "Na rok 2022 nejsou v Číně v plánu žádné turnaje ITF World Tennis Tour mužů ani žen," uvedl pro Reuters nejmenovaný zdroj z federace, žádný důvod ale neuvedl.

Ženská tenisová asociace WTA pozastavila konání elitních turnajů plánovaných do Číny a Hongkongu v reakci na situaci kolem Pcheng Šuaj, o jejíž bezpečí panují obavy od začátku listopadu, kdy obvinila bývalého významného komunistického funkcionáře ze sexuálního napadení. Pětatřicetiletá tenistka poté zmizela z veřejného života a až po tlaku zahraničních médií a organizací se objevila ve videích stranických médií. Dvakrát pak telefonovala i s předsedou MOV Thomasem Bachem, WTA to ale neuspokojilo.

Reklama

Související témata: