Hlavní obsah

Izrael je příjemný soupeř. A konečně hrajeme doma, oddechl si po daviscupovém losu Navrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od roku 2019 si čeští tenisté v Davis Cupu nezahráli na domácích kurtech. Na začátku února se to ale konečně změní. Ředitel letošního finálového turnaje DC v Málaze Feliciano López jim do kvalifikace nalosoval Izrael.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Český trenér Jaroslav Navrátil tleská během zápasu Jiřího Lehečky proti Australanovi De Minaurovi.

Článek

„Je to příjemný soupeř, a navíc ho máme doma. Když jsem tam viděl Švýcarsko, Maďarsko, tak to by bylo těžké první kolo. V Izraeli jsme si to vyzkoušeli před rokem a půl, hráče známe, jsem spokojený,“ usmíval se kapitán Jaroslav Navrátil.

Loni v Tel Avivu vyhráli Češi v baráži 3:1, Izraelci mají aktuálně nejvýše postaveného hráče Daniela Cukiermana na 424. místě ATP, dvojka Jišaj Oliel je 439. Český tým se singlisty Jiřím Lehečkou (31.), který vyhrál interní tipovačku, a Tomášem Macháčem (78.) bude velkým favoritem.

Sestřih utkání čtvrtfinále Davis Cupu Jiří Lehečka - Alex de MinaurVideo: sntv

„Žebříček v Davis Cupu mnohokrát ale nebyl důležitý. Počkejme si, jak dopadne první část sezony v Austrálii. Když budou všichni zdraví a ve slušné formě, tak bychom přes první kolo měli přejít a dostat se do semifinálové skupiny,“ krotil přehnanou euforii Navrátil. „Hlavně jsem ale velice rád za kluky. Čeští fanoušci tuhle mladou generaci s Lehečkou, Macháčem, Menšíkem a Pavláskem neměli v Davis Cupu šanci vidět doma.“

Sestřih utkání čtvrtfinále Davis Cupu Tomáš Macháč - Jordan ThompsonVideo: sntv

Místo konání zatím nebylo zveřejněno. Účast izraelských sportovců ale bude vzhledem k současné situaci asi i velkým bezpečnostním rizikem.

Čeští tenisté si v letošním ročníku zajistili postup z baráže v Portugalsku a v semifinálové skupině ve Valencii přejeli Španělsko, Jižní Koreu i Srbsko. Na finálovém turnaji v Málaze, kde se vyvrcholení Davis Cupu bude konat i v příštím roce, ale nešťastně vypadli s Austrálií. K postupu jim scházely dva míčky.

„Mrzelo mě to. Austrálie pak dala Finům dvakrát 2:0 už ve dvouhrách,“ řekl Navrátil, kterého zaskočila semifinálová porážka Srbů s Itálií. „Djokovič si přijel pro titul, ale taky je to jen člověk. Jeho zápas s Jannikem Sinnerem byl ale fantastický.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.