Hlavní obsah

Jasno o startu nové sezony WTA. Jaký turnaj čeká tenistky jako první?

Nová sezona ženského tenisového okruhu WTA odstartuje 5. ledna turnajem v Abú Zabí. Od 10. ledna budou hrát tenistky kvalifikaci Australian Open, kterou bude hostit Dubaj.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kdy se tenistky dočkají startu nové sezony WTA? Už je jasno. Ilustrační foto.

Článek

Hráčky se poté přesunou do Melbourne, kde je před úvodním grandslamem roku čeká dvoutýdenní karanténa kvůli místním opatřením proti šíření koronaviru. Australian Open začne 8. února, o tři týdny později, než bylo původně v plánu.

Z Abú Zabí i Dubaje se tenistky a jejich doprovod přesunou do Melbourne charterovými lety. Po absolvování povinné karantény je čekají v Melbourne Parku od 1. února podobně jako muže dva souběžně hrané turnaje Melbourne 1 a Melbourne 2 jako generálka na Australian Open. Další menší turnaj WTA se uskuteční v Melbourne v druhém týdnu úvodního grandslamu sezony.

"Máme radost, že můžeme oznámit první část turnajů pro úvodní týdny sezony WTA. Všechny se budou konat tak, aby zdraví a bezpečnost byly na prvním místě," uvedl předseda WTA Steve Simon v prohlášení.

Z kalendáře vypadly kvůli cestovním omezením turnaje v Šen-čenu a Aucklandu, které se měly hrát od 6. ledna.

Tenistům začne podle nedávno oznámeného rozpisu sezona menšími turnaji v Delray Beach na Floridě a v turecké Antalyi. Kvalifikaci Australian Open budou hrát v Dauhá.

Reklama