Hlavní obsah

Ještě kolečko, nebo dvě? Nosková řádí, v první stovce bude nejmladší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci minulé sezony to byl její imaginární cíl, teď je z něj příjemná realita. Postup do semifinále Livesport Prague Open znamená pro Lindu Noskovou zároveň i skok mezi 100 nejlepších tenistek světa! Ve virtuálním světovém žebříčku je na 93. pozici.

Lindu Noskovou kromě postupu do semifinále těšil i posun do první stovky světového žebříčku.Video: Sport.cz

 
Článek

Osmnáctiny přitom Nosková bude slavit až v listopadu, což znamená, že v elitní stovce bude vůbec nejmladší.

„Je to pěkný," pousmála se česká teenagerka, které za stavu 6:2, 4:2 vzdala čtvrteční přemožitelka Barbory Krejčíkové Nao Hibinová z Japonska. „Je hezké toho dosáhnout, ale budou mi ještě padat body za loňský vyhraný turnaj v Přerově, takže třeba ještě kolečko, nebo dvě tady v Praze by nebylo špatné, abych si upevnila pozici," vyhlásila nenápadně útok rovnou na turnajový titul.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Linda Nosková postoupila do semifinále Livesport Prague Open

Svěřenka kouče Tomáše Krupy způsobila senzaci vyhranou bitvou nad Francouzkou Alizé Cornetovou. O 16 hodin později před zápasem s Japonkou cítila trochu bolest v levém lýtku, ale během utkání na ni zapomněla. Nástup do zápasu ostatně měla impozantní.

„Za stavu 4:0 jsem si říkala, jaká je to pohoda, ale trochu jsem zaspala. Začala jsem jako tradičně zkoušet ‚světové údery', které mi ale nevycházely. Pak jsem se naštěstí vrátila ke hře, se kterou jsem do toho šla původně," popisovala Nosková.

Hibinová se navíc na začátku druhé sady nechala ošetřovat a duel předčasně odpískala.

„Trenérovi jsem říkala, že za celý život jsem nezažila tolik skrečí, ale ani se jí nedivím, když nemohla servírovat," uznala Nosková, které už v prvním kole skrečovala Ruska Vichljancevová.

O postup do finále si tak v sobotu – pokud to nenaruší předpovídaný déšť – zahraje rozená Valaška v českém souboji s Marií Bouzkovou.

Marie Bouzková soupeřce nadělila kanára. V českém semifinále se utká s NoskovouVideo: Sport.cz

„Maruška hraje stejnou hru jako já. Asi i o něco rychleji, je starší, zkušená a k tomu betonářka. Měly jsme spolu sparing na začátku turnaje, uvidíme," vykládala Nosková, která přes svůj posun mezi sto nejlepších tenistek světa nejspíš bude muset hrát kvalifikaci US Open. Zatím je mezi náhradnicemi hlavní soutěže.

Reklama

Související témata: