Hlavní obsah

Jsem outsider, řekl Nadal před čtvrtfinále s Alcarazem v Madridu

Na netradiční roli outsidera je připraven španělský tenista Rafael Nadal, který v dnešním čtvrtfinále antukového turnaje v Madridu vyzve talentovaného krajana Carlose Alcaraze. Vítěz rekordních 21 grandslamových titulů stále není po zranění žeber stoprocentně fit a před vzájemným soubojem favorizoval o šestnáct let mladšího soupeře. Čerstvě devatenáctiletý Alcaraz sice tuto roli odmítl, je ale připraven poprvé v životě Nadala porazit.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Rafael Nadal na turnaji v Madridu

Článek

"Myslím, že Alcaraz je v lepší fyzické kondici. Je více fit. Navíc je mladší, takže má víc energie. Od začátku mám tedy jasno, kdo z nás bude mít v tomhle zápase výhodu," prohlásil Nadal po osmifinále s Belgičanem Davidem Goffinem.

V něm pětatřicetiletý Španěl a čtvrtý muž žebříčku ATP odvrátil čtyři mečboly a udržel si šanci na možné šesté vítězství v Madridu v kariéře. "Myslím, že v tuhle chvíli je ale (Alcaraz) lepší než já. Hraje s větší dynamikou a měl dobré okamžiky," uznal Nadal.

S devátým mužem světa Alcarazem se Nadal střetl v minulosti dvakrát, oba zápasy vyhrál. Poprvé se oba hráči setkali právě vloni v Madridu, kde Nadal triumfoval 6:1 a 6:2. Letos v březnu ale měl už rodák z Mallorky se soupeřem větší problémy - v semifinále turnaje v Indian Wells jej udolal až po třech setech 6:4, 4:6 a 6:3.

Alcaraz, který ve čtvrtek vyřadil v den svých 19. narozenin Camerona Norrieho (6:4, 6:7 a 6:3), bral nicméně Nadalova slova s rezervou.

"Rafa je na antuce nejlepším hráčem světa. Přestože říká, že není dostatečně fit, vždy ho musíte považovat za favorita, protože tu už předtím pětkrát vyhrál," prohlásil Alcaraz, který je jedním z největších současných talentů světového tenisu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Carlos Alcaraz na turnaji v Madridu

"Jasně, že sním o tom a bojuji za to, abych byl jednou nejlepší. K tomu ale musíte ty nejlepší porážet. Myslím, že jsem na to připraven," dodal Alcaraz.

Utkání by mělo v Madridu začít v 16:00.

Reklama

Související témata: