Hlavní obsah

Jsem smutná, můj výkon byl tak šedesátiprocentní, litovala Muchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na její unavené tváři bylo znát zklamání. Ani ne snad tolik z porážky 4:6, 5:7 v semifinále US Open, jako spíš z faktu, že v něm Karolína Muchová proti americké tenistce Coco Gauffové nepředvedla ani zdaleka to nejlepší ze svého bohatého rejstříku.

Foto: Danielle Parhizkaran, Reuters

Karolína Muchová při utkání s Coco Gauffovou.

Článek

„Potřebovala jsem stoprocentní výkon, jelikož ona je top hráčka, abych vůbec měla šanci na výhru. Ale hrála jsem tak na šedesát procent. I když jsem měla nějakou šanci, nevyužila jsem jí,“ smutnila Muchová po bláznivém zápase, který na startu druhé sady na desítky minut přerušili klimatičtí aktivisté. Pořadatelům dlouho trvalo, než dokázali vyvést i chlapíka, který se přilepil chodidly k tribuně.

„Neměla jsem přehled, co se tam děje, ale pak jsem viděla toho přilepeného muže,“ pousmála se Muchová. „Supervizorka mi řekla, že to bude trvat delší dobu, možná půl hodiny a můžeme opustit kurt. Takže jsem tam jen nestála a šla dovnitř. Už se něco podobného stalo při Wimbledonu i při jiných příležitostech. Co s tím můžeme dělat?“

Pauza ale mohla být příležitostí změnit vývoj zápasu, v němž byla 27letá Češka od začátku pozadu. V první sadě prohrávala už 1:5, třemi vyhranými gamy v řadě sice snížila, jenže pak své podání ztratila čistou hrou. A ve druhém dějství šla znovu do vedení fanoušky mohutně hnaná Gauffová.

„Zkoušela jsem to vzít z té pozitivní stránky. Mluvila jsme s trenéry, snažili se mě probrat, po přestávce jsem hrála trochu líp, ale stejně to nestačilo. Musela bych zahrát skvěle, abych Coco porazila,“ říkala Muchová, která s americkou teenagerkou nedávno prohrála ve finále v Cincinnati, ale odveta se jí nepovedla.

Před dvěma dny ve čtvrtfinále s Rumunkou Soranou Cirsteaovou (6:0, 6:3) si přitom své představení nadmíru pochvalovala. „Měla jsem pocit, že na kurtu ani nemůžu udělat chybu, ale dnes jsem to od začátku necítila. Z výkonu jsem smutná.“

Muchová ale začala hrát výborně, až když se dostala na kritickou hranici. V utkání odvrátila pět mečbolů. „I v normálním životě, když dojdu do kritického bodu, tak se obvykle snažím vymáčknout ze sebe to nejlepší. Pod tlakem umím zahrát dobře, ale v takovém duelu se nevyplatí čekat. Proti Coco musíte být stoprocentní. Dobře se pohybuje, zvládne vrátit těžké míče. Musíte zakončovat přesně a potřebujete být soustředění na to, kam běží, a kam balonek umístíte.“

Poprvé na turnaji Muchová nastoupila s elastickým černým rukávem, ale na problémy s pravou paží porážku nesvalovala.

„Snažila jsem se to co nejvíc vylepšit, abych necítila bolest. Pod tím jsem měla tejpování, ale s rukávem to vypadalo líp. Jenže se mi nepovedlo hrát po celou dobu ten nejlepší tenis. Nebyl to můj den,“ věděla česká semifinalistka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.