Hlavní obsah

Kaderka intervenoval, Češi dostali přímotopy. Lehečka si pochvaluje antuku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už je to prý na dobré cestě. Čeští tenisté si po příletu do dějiště daviscupové kvalifikace s Portugalskem stěžovali na extrémně nízké teploty v kryté hale. Pořadatelé ale po intervenci šéfa Českého tenisového svazu Iva Kaderky začali situaci promptně řešit.

Foto: ČTS - Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Český tenista Jiří Lehečka a jeho radost během utkání Davis Cupu

Článek

„Musím je pochválit. Vyšli nám vstříc na hotelu i v hale, dostali jsme přímotopy," potěšilo kapitána Jaroslava Navrátila, který první den nevěřícně sledoval teploměr v místě zápasu, který ukazoval hodnoty těsně nad pěti stupni Celsia. „Na kurtu v úterý ráno nebyla taková zima jako o den dřív. Odtrénovali jsme, v hale však stejně nebylo víc jak 10 stupňů. Ale věřím, že pořadatelé k tomu přistoupí stejně jako k dalším věcem. Za to jim chci poděkovat," dodal kapitán.

O víkendu se hraje ve městě Maia, asi deset kilometrů od Porta. A na sobotu jsou zde hlášeny teploty kolem 15 stupňů. „Pomoci by mělo i to, že přijde hodně diváků," soudí Navrátil.

Po melbournském průlomu Jiřího Lehečky, který díky postupu do čtvrtfinále Australian Open poskočil na 39. místo světového žebříčku, by Češi měli být favority. Ačkoli se hraje na antuce. „Ta má ale betonový podklad, na moji hru sedí náramně. Herně je to fajn," pochvalovala si česká jednička. „Připomíná to trochu pařížské kurty," srovnával kapitán.

Foto: Carl Recine, Reuters

Jiří Lehečka nastoupí v Portugalsku v roli české jedničky

Velký důraz v chladnějším prostředí Lehečka klade na důkladnou rozcvičku. „Prevence je hodně důležitá. Určitě víc než v Austrálii, kde se hrálo ve třicetistupňových vedrech. Navíc jsme na antuce, kde hrají roli i špatné odskoky," hlásil 21letý hráč.

Pro víkend je ovšem optimistou. „Zima nás trápí, ale jsme zvyklí z dřívějška, že když jsme hráli podzimní turnaje, tak to bylo podobné. Není to nic, s čím bychom si neměli poradit."

Navíc o tým je tradičně skvěle postaráno. „Je tu s námi (fyzioterapeut) Martin Janoušek, profesor Pavel Kolář. Máme výborný servis, abychom mohli hrát na nejvyšší úrovni a nemuseli se strachovat," tvrdí Lehečka.

Reklama