Hlavní obsah

Kopřiva, Menšík… Kapitán může být spokojený. V 1. kole Australian Open má kompletní tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil si přál, aby aktuálního finalistu z Adelaide Jiřího Lehečku s Tomášem Macháčem doplnil v hlavní soutěži tenisového Australian Open také aspoň jeden český kvalifikant. Teď má ovšem v Melbourne před sebou první kolo kompletní český tým nominovaný na únorovou kvalifikaci s Izraelem.

Foto: Profimedia.cz

Jakub Menšík se probojoval do hlavní soutěže Australian Open.

Článek

Vít Kopřiva i Jakub Menšík v australském pařáku úspěšně zvládli kvalifikační martyrium a zkusí se vytáhnout i na mnohem zdatnější soupeře. Ve čtyřhře se pak po boku Uruguayce Ariela Behara ukáže i pátý člen daviscupové party Adam Pavlásek. Tak je to správné, tak to má být.

„Potřebovali bychom ještě jednoho deblistu, ale Víťa do týmu patří. V minulé sezoně postoupil až na 111. místo, ke konci roku byla jeho forma velice dobrá,“ pochvaloval si Navrátil. A Kopřiva si ji podržel i na tvrdých dvorcích v Melbourne Parku. Všechny zápasy zvládl ve dvou setech, naposled s Britem Crawfordem (dvakrát 6:4) přišel o jeden servis, ale vůbec ho to nemuselo trápit.

Ve 26 letech tak Kopřivu čeká singlový debut v hlavní soutěži grandslamu proti 29. hráči světa Sebastianu Kordovi, synovi českých rodičů, který reprezentuje USA.

Osmnáctiletý Menšík, který už se zaskvěl loňským postupem z kvalifikace do třetího kola US Open, zvládl své australské duely také přesvědčivě. Francouze Harolda Mayota odzbrojil na závěr výhrou 6:3, 7:6.

A nebylo by špatné, kdyby si v první rundě vyšlápnul i na mnohem zkušenějšího Kanaďana Denise Shapovalova, který se ale vrací po půlroční pauze kvůli zranění kolena. K tomu by se Menšíkovi měly hodit i drsné newyorské zážitky.

„S Taylorem Fritzem na Louis Armstrong Stadium bylo asi 12 tisíc lidí. Úplně nová zkušenost. Takový hluk a v uvozovkách bordel jsem do té doby nezažil. Nebyl jsem schopný dostat se do komfortní zóny a porazit tak výborného hráče je v tu chvíli nereálné. Byla to lekce, kterou dostane málokdo. Za takové zkušenosti jsem ale rád. Do dalších turnajů je to to nejlepší,“ řekl pro Sport.cz Menšík. O šest let staršímu soupeři teď může ukázat, jak se poučil.

Reklama