Hlavní obsah

Krejčíková po triumfu v Dubaji věří, že je na správné cestě zpět mezi nejlepší

Tenistka Barbora Krejčíková věří, že je po sobotním vítězství na turnaji WTA 1000 v Dubaji na správné cestě zpět mezi absolutní elitu. Bývalá světová dvojka, která vloni laborovala se zraněným loktem a zápěstím, porazila v jednom týdnu čtyři soupeřky z první desítky žebříčku a triumf završila finálovou výhrou nad první hráčkou světa Polkou Igou Šwiatekovou 6:4, 6:2. Připsala si šestou trofej ve dvouhře a na tiskové konferenci doufala, že se letos dočká dalších úspěchů.

Foto: Amr Alfiky, Reuters

Česká tenistka Barbora Krejčíková oslavuje svůj triumf na turnaji v Dubaji.

Článek

"Minulý rok byl opravdu těžký. Zvláště, když jsem byla tak dlouho mimo hru. Do konce sezony jsem se nemohla vrátit do své hry a pak se na konci zase zranila," řekla Krejčíková, jež kvůli zranění lokte nehrála od února do května. Na podzim sice ovládla turnaje v Tallinnu a Ostravě, poté ale musela kvůli bolavému zápěstí vynechat účast na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové v Glasgow.

"K tenisu jsem se vrátila až o Vánocích. Byl to tedy zázrak, kam až jsem se na začátku roku dostala. Cítila jsem ale, že když budu hrát, trénovat a zůstanu zdravá, mohu dosáhnout velkých věcí. Jsem šťastná, že jsem tady vyhrála. Věřím, že se vrátím tam, kam patřím," uvedla sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic.

Vnitřní sílu ukázala v Dubaji už ve 2. kole, kdy odvrátila proti Rusce Darje Kasatkinové čtyři mečboly. Poté porazila krajanku Petru Kvitovou, světovou dvojku Bělorusku Arynu Sabalenkovou a trojku Jessicu Pegulaovou z USA. Dosud dominantní Šwiatekovou smetla ve finále za hodinu a 32 minut.

"Miluju výzvy. Když mě čeká opravdu těžká soupeřka, jdu do toho s chutí a chci vidět, jak na tom jsem a zda ji dokážu porazit. Dodává mi to extra motivaci," líčila Krejčíková. "Když hrajete s Igou, víte, že to bude bolet. Jinak ale nevyhrajete, protože ona je všude. Má skvělé údery a hraje opravdu dlouhé výměny. V zápase s ní člověk trpí, ale nevadí mi to," doplnila Krejčíková, jež se v aktualizovaném žebříčku posune na 16. místo.

V Dubaji také nechala zapomenout na dva roky starou finálovou porážku se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Právě v metropoli Spojených arabských emirátů ale Češka tehdy nastartovala úspěšnou sezonu, v níž poté vyhrála dvouhru i čtyřhru na Roland Garros. "Je to pro mě speciální místo a určitě na něj budu celou sezonu vzpomínat. Pokusím se dál zlepšovat a dostat se do dalších finále a velkých zápasů, které tak miluji," dodala Krejčíková.

Reklama

Související témata: