Hlavní obsah

Krejčíková potvrdila start na Spartě, v hlavní soutěži je sedm českých tenistek

Loňská vítězka Barbora Krejčíková potvrdila účast na pražském turnaji WTA na Spartě. Během posledního červencového týdne se na Livesport Prague Open představí v hlavní soutěži sedm českých tenistek, šampionka loňského Roland Garros Krejčíková bude nasazenou jedničkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková se představí domácím divákům na Spartě

Článek

Krejčíkové tuto sezonu pokazil poraněný loket a také covid. Při obhajobě obou titulů na grandslamu v Paříži vypadla v singlu v prvním kole a debla musela vzdát kvůli pozitivnímu testu na koronavirus. Začátek Wimbledonu jí v úterý vyšel.

Nasazenou dvojkou na pražské Spartě bude olympijská vítězka Švýcarka Belinda Bencicová, trojku má vítězka turnaje z roku 2018 Petra Kvitová. Pořadatelé dnes potvrdili účast i Terezy Martincové, Marie Bouzkové, Karolíny Muchové a divoké karty dostaly vítězky juniorky z French Open Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

"Těší nás účast řady skvělých českých hráček, jejichž zápasy jsou tradičně nejnavštěvovanější domácími diváky. Proto se po dvou covidových ročnících těšíme na plné tribuny, již nyní je více než 30 procent vstupenek z dvoutisícové kapacity hlavního kurtu vyprodáno," uvedl v tiskové zprávě ředitel turnaje Miroslav Malý.

Třináctý ročník na betonových kurtech Sparty začne 25. července. Od roku 2015 měl turnaj čtyři domácí šampionky: před Krejčíkovou jako první uspěla v roce 2015 Karolína Plíšková, o rok později Lucie Šafářová a v roce 2018 Kvitová. Do roku 2019 se hrálo na antuce.

Turnaj bude zároveň rozloučením s kariérou pro dvojnásobnou grandslamovou vítězku ve čtyřhře Andreu Sestini Hlaváčkovou. Již dříve avizovala, že nastoupí v páru s Lucií Hradeckou.

"Nevím, jak dlouho s Luckou vydržíme v soutěži, trénuji pilně, ale jsem ráda, že organizátoři připravili nasazení našeho prvního zápasu na úvod turnaje na centrální dvorec. Oficiální loučení pak bude bez ohledu na naše výsledky v sobotu odpoledne po semifinálových zápasech na centru," uvedla Hlaváčková.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík