Hlavní obsah

Krejčíková: Vynechat Prahu? Nepřicházelo v úvahu

Praha

Co je nejvíc? Hrát doma a reprezentovat Česko. Alespoň pro Barboru Krejčíkovou, nejvýše postavenou českou hráčku světového žebříčku, která se představí na pražském Billie Jean King Cupu, mistrovství světa tenisových družstev.

České tenistky chtějí dobýt Prahu. Touží po dalším úspěchu v týmové soutěžiVideo: Sport.cz

 
Článek

Ačkoli už 10. listopadu startuje v mexické Guadalajaře Turnaj mistryň, kam se kvalifikovala v singlu i v deblu (spolu s Kateřinou Siniakovou), zamítla čtvrtá hráčka WTA a letošní dvojnásobná vítězka French Open, že by si domácí tenisovou oslavu nechala ujít.

„Vůbec jsem se nezabývala možností, že bych tady nehrála," odpálkovala Krejčíková dotaz, zda nezvažovala preferovat start na Masters, jako to z potenciálních účastnic finále udělaly Karolína Plíšková, ale i Běloruska Aryna Sabalenková a na poslední chvíli také Španělky Garbiňe Muguruzaová a Paula Badosaová, které oželely Billie Jean King Cup, aby se mohly aklimatizovat na podmínky hraní ve výšce přes 1500 metrů nad mořem...

České tenistky vyzkoušely centrkurt v O2 areně. Barbora Krejčíková si ho pochvalovalaVideo: Sport.cz

„Od začátku jsem chtěla v Praze hrát. Je to doma a reprezentovat je pro mě ta největší věc. Jsem ráda, že tady můžu být a věřím, že nás čeká super týden," řekla Krejčíková, která ale nemá žádné zkušenosti s rolí týmové jedničky. Ve Fed Cupu se objevila na kurtu jen dvakrát. A ještě k tomu v deblu.

Jak se pražská multiarena připravuje na Pohár Billie Jean Kingové? Jak vypadají šatny?Video: Sport.cz

„V tomhle roce se ale stalo tolik věcí poprvé... Já jsem hlavně nadšená z toho, jak dobré máme hráčky a chemii uvnitř týmu. Věřím tomu, že to pro nás bude super týden," přikývla Krejčíková, která by si ráda vychutnala okamžiky, jež na české lavičce zažívala při finále v roce 2018.

„Viděla jsem tu, i jak (v roce 2012) vyhráli kluci Davis Cup. Ale před třemi lety, když Katka (Siniaková) vydřela rozhodující bod, to byl obrovský zážitek. A taky bych ho ráda prožila na kurtu," netají se Krejčíková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články