Hlavní obsah

Krejčíkovou neopustila víra. Po řežbě ji čeká finále. Nechám tam české srdíčko, slibuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po týdnu si Barbora Krejčíková zopakuje finále turnaje WTA. Na AGEL Open v Ostravě ji nezničil soustředěný tlak wimbledonské vítězky Jeleny Rybakinové, ani soupeřčiných 17 es. Česká bojovnice se za euforie diváků protáhla po výhře 3:6, 7:6, 6:4 do nedělního souboje o titul.

Barbora Krejčíková po výhře nad Jelenou RybakinovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Byl to pro mě velice náročný zápas, dlouhou dobu jsem v něm tahala za kratší konec. Soupeřka hrála velice dobře, ale snažila jsem se zůstat v utkání a čekat na příležitosti, které naštěstí přišly. Pak se to celé otočilo," vykládala po dvou a půl hodinách tenisové řežby.

Po úvodní prohrané sadě už domácí hráčka nepřišla o servis, i když její první podání mělo úspěšnost pouhých 57 procent, a k tomu nasekala celkem devět dvojchyb. Ale i tak dokázala zápas zlomit a překlopit na svou stranu.

„Věřila jsem, že přijde moment, kdy ona tak dobře nezaservíruje a něco se s tím bude dát dělat. Bojoval jsem dál a snažila se každý game na servisu uhrát. Když přišla krize, tak jsem byla trpělivá a jsem ráda, jak se mi to nakonec sešlo a povedlo."

Foto: David W Cerny, Reuters

Jelena Rybakinová z Kazachstánu.

Znovu českou jedničkou

Díky svým ostravským představením už má Krejčíková zaručený návrat do top 20 i na post české jedničky před Petru Kvitovou a Karolínu Plíškovou. Do sbírky titulů z dvouhry může v neděli ke Štrasburku, French Open, Praze a Tallinnu pořídit v Ostravar Aréně pátého ‚sourozence'.

„Uvidíme, jestli vůbec budu doma," nadhodila během druhého semifinále mezi Jekatěrinou Alexandrovovou a světovou jedničkou Igou Šwiatekou, kterou na turnaji podporují stovky polských fanoušků.

„Hrát s Igou by bylo hezký, ale ať vyhraje kdokoli, zase to pro mě bude boj. Nechám tam všechno to české srdíčko. Budu bojovat, abych nemusela ničeho litovat," prohlásila Krejčíková.

Reklama

  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová