Hlavní obsah

Kr. Plíšková - Martičová 6:1, 7:5Kristýna Plíšková si smlsla na favoritce a je ve čtvrtfinále, Siniaková dostala kanára a končí

Praha
Aktualizováno

Tenistka Kristýna Plíšková postoupila na pražském turnaji WTA Tour do čtvrtfinále. Ve druhém kole Prague Open na antuce Sparty vyhrála nad druhou nasazenou Petrou Martičovou z Chorvatska po setech 6:1 a 7:5. Česká tenistka Kateřina Siniakova nezvládla dohrávku prvního kola se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Prohrála 1:2 na sety, když v rozhodující sadě dostala potupného kanára.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kristýna Plíšková v akci.

Článek

Kristýna Plíšková se se světovou čtrnáctkou Martičovou utkala jednou a před šesti lety na turnaji v Dauhá prohrála ve třech setech. Tentokrát to bylo ze strany Plíškové úplně jiné představení.

Češka ovládla první set 6:1, druhé dějství již bylo vyrovnanější. Turnajová dvojka se nechala ošetřoval, ale zvrat nepřišel. Plíškovou to nerozhodilo a druhou sadu pro sebe urvala brejkem v napínavé jedenácté hře. Pak už duel bez problémů dopodávala. "Jsem ráda, že jsem to zvládla v dvou setech," řekla vítězka České televizi. Její další soupeřkou bude Rumunka Ana Bogdanová.

Siniaková v úterý rozehrála utkání se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou a za stavu 3:6 a 6:3 byl duel přerušen pro tmu. Ve středu po obědě pak nastoupila česká hráčka na antukový kurt v bídné náladě i formě. Proti Slovince Zidanšekové nezískala ani hru a z turnaje ji tak ve dvouhře vyprovodil "kanár". Zidanšeková se ve čtvrtek utká o čtvrtfinále s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou.

Jedničky pokračují, Halepová končí

Turnajové jedničky ve čtyřhře Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou zvládly na pražském tenisovém turnaji WTA Tour dohrávku prvního kola. Ve čtvrtfinále se ale nestřetnou s atraktivní dvojicí složenou ze světových dvojek dvouhry Simony Halepové a čtyřhry Barbory Strýcové, které prohrály s ruskou dvojicí Veronika Kuděrmětovová, Anastasija Pavljučenkovová

Krejčíková se Siniakovou porazily německo-rumunský pár Anna-Lena Friedsamová, Laura Paarová 2:1 na sety. Zápas začal v pondělí a kvůli dešti byl přerušen za stavu 6:4 a 3:6. Dohrával se tak super tie-break, který lépe zvládly bývalé deblové světové jedničky Krejčíková se Siniakovou a za devět minut ho vyhrály 10:4.

"Zvládly jsme ho super," řekla Siniaková v České televizi. "Druhý set se nám nevyvedl, ale dneska jsme ukázaly, že jsme líp sehrané a jsem ráda, že jsme vyhrály," doplnila Krejčíková, která je v Praze ve čtvrtfinále i v soutěži dvouhry.

Loňská vítězka Wimbledonu ve dvouhře Halepová a královna debla z londýnské trávy Strýcová prohrály s Ruskami 3:6, 6:3 a 8:10 v super tie-breaku. V tom přitom vedly už 7:2, ale náskok neudržely a při mečbolu Halepová chybovala.

Ve čtvrtfinále jsou dva české páry. V úterý přešly první kolo Lucie Hradecká s Kristýnou Plíškovou, které na Prague Open plní roli druhých nasazených.

Bouzková jde dál

Marie Bouzková postoupila na turnaji WTA v Lexingtonu do čtvrtfinále. Ve druhém kole porazila Annu Blinkovovou z Ruska 6:4, 6:2 a o postup mezi čtveřici nejlepších se v Kentucky utká s vítězkou duelu mezi šestou nasazenou Polkou Magdou Linetteovou a domácí Jennifer Bradyovou.

Dvaadvacetiletá Bouzková, jenž v Lexingtonu zahájila ostrou přípravu na US Open po koronavirové pauze, vstoupila do zápasu soustředěně a i díky chybám soupeřky rychle vedla 4:0. Za stavu 5:2 sice nedokázala úvodní set dopodávat, když neproměnila dva setboly, o dva gamy později ale třetí šanci využila.

Druhý set nabídl vyrovnaný souboj do stavu 2:2. Pak Bouzková, finalistka březnového turnaje v Monterrey, sebrala soupeřce dvakrát podání a zápas po necelé hodině a tři čtvrtě ukončila, když doběhla vydařený kraťas Blinkovové.

Tenisový Prague Open
Dvouhra - 1. kolo:
Zidanšeková (Slov.) - Siniaková (ČR) 6:3, 3:6, 6:0
Siegemundová (Něm.) - Šarífová (Egypt) 4:6, 6:0, 6:1
Dvouhra - 2. kolo:
Kr. Plíšková (ČR) - Martičová (2-Chorv.) 6:1, 7:5
Bogdanová (Rum.) - Curenková (Ukr.) bez boje.
Mertensová (3-Belg.) - Giorgiová (It.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo:
Kuděrmětovová, Pavljučenkovová (Rus.) - Strýcová, Halepová (ČR/Rum.) 6:3, 3:6, 10:8
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Friedsamová, Paarová (Něm./Rum.) 6:4, 3:6, 10:4
LEXINGTON (tvrdý povrch, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Bouzková (ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:4, 6:2
Džabúrová (8-Tun.) - Govorcovová (Běl.) 3:6, 6:2, 6:4.

Reklama