Hlavní obsah

Kvitová pomýšlí na US Open vysoko. Ale s Češkami hrát moc nechce

New York

Zatím bez větších komplikací proklouzla česká tenisová jednička Petra Kvitová do třetího kola US Open. Po smršti proti Kristině Mladenovicové v úvodním kole se tenistka z Fulneku příliš nezdržela ani s krajankou Petrou Cetkovskou (6:4, 6:2). Letošní wimbledonská vítězka doufá, že tentokrát dokáže konečně prorazit i na jejím nejméně oblíbeném grandslamu.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Petra Kvitová v utkání 2. kola grandslamového US Open v New Yorku.

Článek

I přes relativně bezproblémové vítězství Kvitová přiznala, že před utkáním byla opět nervózní a při hře se necítila tak dobře jako v úvodním kole, v němž soupeřce povolila jediný game.

„Proti českým holkám to není nikdy jednoduché. Před zápasem jsem byla velmi nervózní. Cítila jsem se unavená, v některých gamech jsem to tlačila, co to šlo. Nebyla jsem tak uvolněná jako třeba v prvním kole. Byl to trochu boj a jsem ráda, že jsem to zvládla," oddechla si česká reprezentantka.

Zatímco před třemi roky po wimbledonském triumfu vypadla na US Open hned v úvodním kole, letos se po vítězství v All England Clubu dostala už do třetího kola a netají se touhou probojovat se co nejdál. Ve Flushing Meadows je zatím jejím maximem čtvrté kolo, na ostatních grandslamech už se přitom dokázala dostat minimálně do semifinále.

Cítím se v dobré formě

„Mám velkou motivaci jít na turnaji dál než v předchozích letech. Ale pro mě je důležité nedívat se moc do budoucnosti a soustředit se vždy jen na příští zápas. Zatím se cítím v dobré formě, hodně mi pomohlo pár vítězných zápasů v New Havenu. Teď se tady chci hlavně dostat do čtvrtého kola," přála si čtyřiadvacetiletá Češka.

Její příští soupeřkou bude Srbka Aleksandra Kruničová, která coby 145. hráčka světa překvapivě vyřadila domácí nasazenou sedmadvacítku Madison Keysovou. S Kruničovou se na okruhu WTA Kvitová dosud neutkala, jediný vzájemný zápas česká tenistka vyhrála před třemi roky v Praze na turnaji nižší kategorie ITF.

„Ani jsem nevěděla, kdo na mě v dalším kole čeká, řekl mně to až David (trenér Kotyza). Myslím, že jsem proti ní hrála v Praze na antuce, ale to už je dávno. Pamatuji si, že se dobře pohybovala a dokázala vrátit spoustu míčků. Pro mě bude klíčové, abych zase hrála svoji hru," komentovala příští utkání čtvrtá hráčka světa.

Z ní se v této sezóně stala noční můra českých hráček. Petra Cetkovská už se stala devátou krajankou, kterou Petra Kvitová letos vyřadila. Ani jednou přitom proti svým kamarádkám nezaváhala.

„Nás českých holek bývá v pavouku hodně. S Lucií Šafářovou už jsem hrála několikrát, s Bárou Záhlavovou-Strýcovou jsem se utkala nedávno v New Havenu a teď zase s Petrou Cetkovskou tady. Už si na to zvykám. Ale nebývá to zrovna hezké, když je mojí soupeřkou Češka," dodala Kvitová.

Postoupí Petra Kvitová přes Aleksandru Kruničovou do 4. kola US Open?
Ano
95,4 %
Ne
4,6 %
Celkem hlasovalo 5076 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Macháč - Arnaldi dnes 14 : 30
20240509T14 : 30:00+0200
Macháč vs. Arnaldi
Macháč vs. Arnaldi
Macháč
Arnaldi
  Bogdanová - Vondroušová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová
Vondroušová
  Cirsteaová - B. Fruhvirtová dnes 16 : 30
20240509T16 : 30:00+0200
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová
B. Fruhvirtová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.