Hlavní obsah

Kyrgios zmizel. Loni hrál finále Wimbledonu, teď už ani nemá jméno v žebříčku ATP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v létě prožil zřejmě nejúspěšnější období své kariéry, v němž si zahrál i finále Wimbledonu, nyní ale jeho jméno úplně zmizelo z žebříčku ATP. Australský tenisový bouřlivák Nick Kyrgios totiž kvůli zranění už déle než rok nevyhrál ve dvouhře žádný zápas.

Foto: Profimedia.cz

Australiský tenista Nick Kyrgios vyhlíží návrat do tenisu.

Článek

28letý Australan se naposledy radoval z výhry na okruhu loni 6. října v Tokiu nad Polákem Kamilem Majchrzakem. V závěru roku pak ještě odehrál pár exhibičních duelů. Potom už ale následovala série omluvenek. Pokus o návrat ve Stuttgartu nevyšel, když prohrál hned první duel s Číňanem I-ping Wu. Poté nastala další dlouhá zdravotní pauza, která pokračuje dodnes.

Protože na turnajích chybí kvůli zdravotním problémům, má pro návrat stále k dispozici tzv. chráněný žebříček pro nasazování do turnajů, kde bude brán stále jako 21. hráč světa. Otázkou však je, kdy začne znovu hrát.

Rodák z Canberry to zatím nejdále dotáhl na 13. místo na světě. Loni se pak dokázal vrátit do elitní dvacítky a zažil zřejmě nejlepší období kariéry, orámované již zmíněným wimbledonským finále či titulem z Washingtonu. Na US Open pak vyřadil šampiona tamního turnaje Daniila Medveděva a následně se cítil zdrcen tím, že prohrál pětisetový nervák ve čtvrtfinále s Karenem Chačanovem.

Pak už přišel turnaj v Tokiu, kde po dvou výhrách vzdal kvůli zranění kolena zápas s Taylorem Fritzem. A od té doby je zle. V lednu podstoupil operaci kolena, půl sezony strávil rehabilitací a následně si zranil zápěstí, kvůli čemuž přišel mimo jiné o Wimbledon i US Open.

„Mám zlomené srdce z US Open. Vrátím se zpátky, moje zápěstí ale není ještě připravené na turnaje,“ informoval tehdy fanoušky na Instagramu.

Stále existuje šance, že se ještě letos na kurtech ukáže. Prioritou každopádně pro něho jistě bude být ve stoprocentní formě pro Australian Open na začátku příští sezony.

„Snažím se vrátit do hry co nejdříve to půjde, protože mi tenis hrozně chybí, obzvlášť potom, co jsem byl loni tak blízko k triumfu ve Wimbledonu. Vím, že na to mám,“ prohlásil Kyrgios nedávno v podcastu legendárního boxera Mikea Tysona.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Medveděv - Lehečka 0 : 0 probíhá Živě
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.