Hlavní obsah

Fritz - Tsitsipas 6:2, 6:4Lehečkův přemožitel získal v Monte Carlu další cenný skalp

Aktualizováno

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas v Monte Carlu na třetí titul za sebou nedosáhne. Úřadujícího dvojnásobného vítěze antukového turnaje Masters ve čtvrtfinále vyřadil po výhře 6:2, 6:4 Američan Taylor Fritz. Osmifinálový přemožitel Jiřího Lehečky tak ukončil Tsitsipasovu vítěznou sérii v Monackém knížectví po dvanácti zápasech.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Taylor Fritz z USA se raduje po čtvrtfinálové výhře na turnaji v Monte Carlu.

Článek

"Důležité bylo nenechat ho diktovat hru forhendem. Hrál jsem velmi dobře, tohle vítězství mi dodá hodně sebevědomí," uvedl osmý nasazený Fritz po výhře nad turnajovou dvojkou.

Tsitsipas vyřazení označil za užitečnou lekci. "Dneska jsem to nebyl já, vím, že umím hrát mnohem lépe," řekl. "Nešlo mi podání a proti hráči, jako je Taylor, servis potřebujete. Nebyl to můj den, ale byla to dobrá lekce," přidal.

O postup do finále se Fritz v sobotu utká s Rusem Andrejem Rubljovem, jenž výhrou 6:1, 7:6 ukončil cestu Němce Jana-Lennarda Struffa z kvalifikace.

Na překvapení nedosáhl ani Ital Lorenzo Musetti. Den po nečekaném vítězství nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem ze Srbska podlehl dvakrát 2:6 krajanovi Janniku Sinnerovi. Osmého hráče světa čeká v semifinále Dán Holger Rune.

Turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 6,228.295 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fritz (8-USA) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:2, 6:4
Rune (6-Dán.) - Medveděv (3-Rus.) 6:3, 6:4
Sinner (7-It.) - Musetti (16-It.) 6:2, 6:2

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.