Hlavní obsah

Maky a Muška. Kámošky ze Štvanice jistily postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až čtyřhra nakonec rozsekla kvalifikaci BJK Cupu na pražské Štvanici. K radosti českých fanoušků se o rozhodující bod postaraly Markéta Vondroušová s Karolínou Muchovou. Výhrou 6:1 a 7:5 nad britským párem Dartová, Swanová daly razítko na postup do listopadového finálového turnaje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karolína Muchová a Markéta Vondroušová se postaraly o rozhodující bod

Článek

'Maky a Muška' se na pražském ostrově potkávají při trénincích, kamarádí se a při souboji s Britkami hrál i tento faktor roli.

"S Kájou jsme nějaké zápasy hrály na začátku kariér. Pak bývala vždycky jedna z nás zraněná, ale věděly jsme, že spolu umíme zahrát dobře," tvrdila Vondroušová.

"Mám pocit, že jsme společně debl snad ještě neprohrály. Buď jsme ho nedohrály, nebo vyhrály," smála se Muchová, která se na singl zatím necítila a kapitán Petr Pála jí šetřil na případný rozhodující duel v deblu.

"Byl to dlouhý den, ale nakonec to nebylo tak špatné," potvrdila Muchová, která se hlavně snažila udržet v pohybu, aby v chladném počasí moc neztuhla.

"Po druhém setu, kdy to Linda (proti Dartové) otočila, už jsem si říkala, že na čtyřhru třeba ani nedojde. Ale nakonec jsem se rozcvičovala asi třikrát," vykládala Muchová, která si pochvalovala, jak se ve dvojici s Vondroušovou doplňovaly.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Karolína Muchová a Markéta Vondroušová klíčovou bitvu zvládly

"Maky je šikovná od zadní čáry, já se snažím občas skočit na síti, ale myslím, že to funguje i obráceně," líčila tenistka z Olomouce.

Vondroušová je první českou hráčkou od roku 2016, která v týmové soutěži zařídila tři body. Naposledy se to v prvním kole Fed Cupu v rumunské Kluži povedlo Karolíně Plíškové.

"Týmové soutěže mám moc ráda a těší mě, že jsem mohla takhle pomoct. Když jsem vyhrála (nad Raducanuovou), tak ze mě opadla nervozita. S variantou, že budu hrát i čtyřhru, jsem počítala," říkala česká hrdinka ze Štvanice.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články