Hlavní obsah

Odvracela mečboly, přesto padla. Nechala jsem tam všechno, litovala Fruhvirtová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoznačnému zápasu ještě dokázala vrátit náboj, přesto 16letá Linda Fruhvirtová ve své premiéře v BJK Cupu nakonec o devět let starší Britce Harriet Dartové podlehla ve třech setech 0:6, 7:5, 2:6.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Linda Fruhvirtová svůj první zápas v Poháru BJK nezvládla

Článek

Markéta Vondroušová v úvodní sobotní dvouhře za hodinu smetla Emmu Raducanuovou, do boje o třetí rozhodující bod pak český realizační tým vyslal na Štvanici k debutu domácí teenagerku.

„Dozvěděla jsem se to dopoledne po rozehře. Byla jsem ráda, že jsem dostala šanci a důvěru," tvrdila Fruhvirtová. Začátek souboje s britskou dvojkou byl ale jak ze zlého snu.

„Ona odstartovala mnohem líp než v pátek. Ale i když skóre prvního setu vypadalo jasně, měla jsem skoro v každém gamu šanci. Brejkbol, gamebol," mrzelo debutantku, která prohrála úvodních devět her!

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Linda Fruhvirtová byla v prvním setu bez šance

„Nebylo to příjemné, jak gamy plynuly a naskakovaly jen soupeřce a já pořád nic," kroutila hlavou Fruhvirtová. „Místo abych ve druhém setu vedla 4:3, tak to bylo 2:5, což bylo frustrující. Ale pořád jsem si říkala, že to není na jednu bránu. A bojovala jsem."

Za snahu pak přišla odměna. Fruhvirtová ve druhém dějství odvrátila tři mečboly a za nadšené reakce publika na Štvanici otočila pěti gamy v řadě na 7:5.

„Tady u nás jsou vynikající diváci a moc mi pomáhali."

Jenže start třetí sady Fruhvirtové zase nevyšel. Přitom ve druhé hře propásla vedení 40:0, ve třetím gamu gamebol...

„A najednou to bylo 0:3. Trochu mi tam v některých momentech ztuhly nohy. Ona se dostala do laufu, a to už se pak těžko vrací zpátky."

Na 137 minut dlouhý debut Fruhvirtová jen tak nezapomene. „Momentálně jsem zklamaná, ale věřím, že v budoucnu to budu brát jako jednu obrovskou zkušenost, která mi pomůže. Snažila jsem se odevzdat to nejlepší, ale bohužel to nestačilo. Nechala jsem tam všechno," smutnila po premiéře v Billie Jean King Cupu.

Reklama