Hlavní obsah

Malý tenisový šikula ohromil svět! Na sítích rozpoutal bouři

Forhend zleva, forhend zprava. Styl nadějného tenisového žáčka Teodora Davidova, který si během hry přendává raketu z levé ruky do pravé, se vymyká běžným zvyklostem. Záběry výjimečné techniky 12letého hocha pořízené ve čtvrtfinále turnaje "Adidas Easter Bowl" v Indian Wells v USA vyvolaly na sociálních sítích doslova bouři. Za krátkou chvíli je na Twitteru zhlédlo bezmála půl milionu uživatelů.

Foto: Twitter

Tenis - ilustrační foto

Článek

„Netoužím být středem pozornosti, mým cílem je profesionální okruh ATP," svěřil se klučina z Denveru v interview pro portál Racquetwire. Před sebou má ještě dlouhou cestu, nicméně výjimečný talent nezapře. A od těchto chvil ho jistě budou tenisoví fandové po celém světě sledovat ještě pozorněji.

Vědci tvrdí, že ambidextrie, tedy schopnost člověka používat stejně dobře jak levou, tak i pravou ruku, se na planetě objevuje pouze u jednoho procenta lidí. A i když je Davidovův herní projev značně neortodoxní, „obouruční" tenisté nejsou úplnou senzací.

Průkopníky lze nalézt v mužské i ženské kategorii. V roce 1955 se dokonce oběma rukama hrající legendární Američanka Beverly Bakerová Fleitzová probojovala až do finále slavného Wimbledonu.

Reklama

Související témata: