Hlavní obsah

‚Mr. Kolar‘ se připomněl v New Yorku. Teď to musí potvrdit v českém derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jiří Lehečka a Jiří Veselý nebudou jedinými českými zástupci v hlavní soutěži mužské dvouhry na US Open. Ve hře o postup z kvalifikace je stále Tomáš Macháč, který ještě potřebuje porazit Chorvata Goja. Mezi 128 hráčů se však do prvního kola protáhne vítěz českého derby mezi Zdeňkem Kolářem a Jakubem Menšíkem.

Foto: @AndrzejPodgorsk, Twitter

Český tenista Jakub Menšík na archivním snímku.

Článek

Kvalifikační los si s českými hráči trochu pohrál. Každopádně čtyři krajané v hlavní soutěži grandslamu, to by vzhledem k tomu, že v první stovce ATP figuruje jen Lehečka, bylo skvělé.

Kolář se ve Flushing Meadows připomněl širšímu zástupu fanoušků po delší době od loňského French Open. Tehdy sehrál ve druhém kole dosud životní zápas proti jasnému favoritovi Stefanosi Tsitsipasovi, nasazené čtyřce. Řecký tenista nakonec na postup musel dřít čtyři hodiny a došel k němu ve čtyřech sadách po třech tie breacích.

„Hrál úžasně. Dokázal se stále dostávat do správných pozic,“ vykládal Tsitsipas o soupeři, kterého tituloval ‚Mr. Kolar‘. Českému hráči aplaudovaly přímo na kurtu stovky fanoušků a hráč ze druhé stovky světového žebříčku se dokonce dočkal i skandování svého jména.

„Kolář ten zápas odehrál, jako by patřil do top 20,“ souhlasil i expert Sport.cz Jan Kukal. Rodák z Bystřice nad Pernštejnem si pak jako lucky loser ještě neúspěšně střihnul první kolo Wimbledonu 2022. Do konce sezony pak přišla smršť porážek a ústup z těžce dobytých pozic. Do New Yorku 26letý Kolář odlétal jako 176. hráč světa, loni byl po French Open 111., což je jeho kariérní maximum.

V rozhovoru pro Tenisový svět po zápase druhého kola newyorské kvalifikace se Kolář pochválil za výkon proti Brazilci Seybothovi (6:3, 6:2). K premiérové účasti v hlavní soutěži US Open ale potřebuje ještě jednu výhru. Škoda, že zrovna ze zápasu proti Menšíkovi. Pokud v New Yorku zase nebude pršet, měl by začít kolem 19 hodiny.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.