Hlavní obsah

Na hokej do Třince tenisté nevyrazí. Kapitán Navrátil to zatrhnul. Jágra by stejně neviděli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když spali čeští tenisté ve Vendryni naposledy, hráli utkání Davisova poháru v nedaleké hokejové aréně třineckých Ocelářů. Tentokrát za tenisem nikam cestovat nemusí, protože hrát budou v hale přímo u hotelu. Pozvánku na hokej, na který by se do nedalekého Třince mohli vypravit ve středu (Kladno) a v pátek (Liberec) nehrající kapitán Jaroslav Navrátil odmítl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Adam Pavlásek

Článek

„Su proti,“ prohlásil Navrátil rozhodně na tiskové konferenci před víkendovým utkání kvalifikace o postup do skupinové fáze Davisova poháru proti Izraeli. „Nabídku jsme dostali, má hrát Jarda Jágr, mnoho z nás by ho chtělo vidět. Ale řádí chřipková epidemie a kdyby pak kluci v pátek přišli s teplotami, nebylo by to dobré,“ vysvětloval.

Legendární osmašedesátku by daviscupoví reprezentanti stejně hrát na třineckém ledě neviděli. Z daleké cesty na východ republiky se brzy 52letý útočník kvůli nemoci omluvil. „Já už jsem ho stejně párkrát viděl bruslit, byl jsem na nějakých zápasech na Spartě i na Kladně,“ pousmál se matador českého tenisového výběru 29letý Adam Pavlásek.

„Jsem velký fanoušek sportu, rád bych šel, ale máme stejně tréninky, takže to nejde. Pustíme si hokej v televizi,“ prozradil jediný pamětník tenisového utkání v Třinci v roce 2016 proti Francii (1:3). „Hokejová aréna byla skvělá, ale mělo to hořkou příchuť, protože jsme prohráli. Jinak jsou ty vzpomínky nádherné. I na Vendryni. Doufám, že tentokrát to bude ještě lepší, protože nad Izraelem vyhrajeme,“ řekl.

Před osmi lety byl Pavlásek v týmu, který tvořili společně s ním Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Zdeněk Kolář druhý nejmladší. Nyní má před Jiřím Lehečkou, Tomášem Macháčem, Vítem Kopřivou a Jakubem Menšíkem věkový náskok. „Jsem v úplně jiné pozici, jak říkal kapitán zastávám roli mazáka,“ přiblížil Pavlásek.

Kdysi vyhraněný singlista postupem času přesedlal ke čtyřhře. A do ní nejspíše nastoupí také o víkendu proti Izraelcům. „Pár let zpátky bylo pro mě obtížné dvouhru opustit. Ale kvůli zranění to už nešlo. Vzal jsem to s pokorou a stal se ze mě půlhráč, jak jsme vždycky specialisty na debla nazývali,“ smál se Pavlásek.

Jeden z prvních zápasů v Davisově poháru odehrál 29letý Pavlásek v roce 2015 proti aktuální světové deblové jedničce Indovi Romanu Bopannovi, který se před nedávnem stal v Austrálii ve 43 letech nejstarším grandslamovým vítězem. „Ve čtyřhře patřím spíše k juniorům,“ culil se Pavlásek.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Lehečka na tréninku

„Klobouk dolů před ním. Má skvělé cítění, ví, kam se pohnout. Zaslouží si to. V posledních sezonách předváděl skvělé výkony. Dokazuje, že ve čtyřhře je věk fakt jenom číslo. Ve dvouhře by se to stát nemohlo, že by čtyřicátník vyhrál turnaj. Ve čtyřhře jste dva, máte půl kurtu, nemusíte se tolik hýbat, proto půlhráč,“ říkal rodák z Bílovce, jemuž aktuálně patří na deblovém žebříčku ATP 45. místo.

A nebýt toho, že s Uruguaycem Beharem vypadli ve čtvrtfinále Australian Open s dvojicí Tomáš Macháč a Číňan Čang Č'-čen, mohl být i výš. „Už když jsme si podávali ruce u sítě, tak se mi Tomáš omlouval. Ale byli jsme bez šance, bylo neskutečné, co ti dva kluci předvedli. Nedali nám čuchnout. Byla to škoda, ale takový je tenis. Ale udělali jsme za dva týdny nějakých 450 bodů, začátek sezony je určitě povedený a pevně věřím že v těch výkonech budeme pokračovat,“ nezlobil se na spoluhráče z národního týmu Pavlásek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.