Hlavní obsah

Nadal s Djokovičem, vztah na bodu mrazu. Co odhalila kamera?

Melbourne/Praha

Oba jsou nejen tenisové superhvězdy, ale také velcí rivalové. Kamera umístěná v útrobách areálu v Melbourne Parku odhalila, jak odměřený vztah mezi Novakem Djokovičem a Rafaelem Nadalem panuje.

Foto: Sport.cz/ČTK/AP a Reuters

Novak Djokovič a Rafael Nadal

Článek

Jeden právě v Areně Roda Lavera odcházel z tiskové konference, druhý na ni naopak mířil. Velcí favorité úvodního grandslamového turnaje sezony se potkali na chodbě. Zdvořilí lidé by se pozdravili, ale Srb i Španěl kolem sebe prošli bez mrknutí oka, jako by ten druhý ani neexistoval...

To překvapilo i další tenisovou legendu Borise Beckera, který v roli experta komentuje dění v Melbourne pro Eurosport. „Roger (Federer) tady není, a tak to jsou dva horcí kandidáti na titul, nicméně je obvyklé se i s největším rivalem alespoň pozdravit. S největší pravděpodobností nevěděli, že je snímá kamera, takže tohle je nejspíš pravdivý obraz toho, jaký vztah mezi sebou mají," komentoval videozáběry trojnásobný německý wimbledonský vítěz.

Třiatřicetiletý Djokovič, světová jednička žebříčku ATP, obhajuje titul a usiluje v Melbourne již o devátý triumf, zatímco o rok starší druhý nasazený Nadal by zase v případě vítězství mohl do své sbírky získat rekordní 21. grandslamový vavřín a odpoutat se od Švýcara Federera. Španěl zatím neztratil ve dvou zápasech ani set, zatímco Djokovič ve 2. kole s Američanem Francesem Tiafoem (6:3, 6:7, 7:6 a 6:3) strávil na kurtu přes tři a půl hodiny.

Rodák z Bělehradu si popudil své slavné soky loňským odstoupením z čela hráčské rady ATP a založením Asociace profesionálních hráčů tenisu (PTPA). To jeho největší rivalové na kurtu Federer a Nadal, kteří jsou stejně jako například Skot Andy Murray členy hráčské rady ATP, ostře kritizovali. Podle nich by se měl tenis v těžké koronavirové době spíše sjednotit, a ne tříštit síly. Djokovič však argumentoval tvrzením, že v rámci ATP má malou šanci významně ovlivňovat klíčová rozhodnutí a v PTPA naopak může lépe chránit zájmy tenistů.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: