Hlavní obsah

Nadal se po roční pauze vrátí k tenisu na lednovém turnaji v Brisbane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý první tenista světového žebříčku Španěl Rafael Nadal se po roční pauze zaviněné zraněním vrátí na kurty na lednovém turnaji v Brisbane. Vítěz 22 grandslamů o tom informoval na sociálních sítích.

Rafael Nadal na archivním snímku

Článek

Sedmatřicetiletý Nadal kvůli zdravotním problémům nehrál od letošního Australian Open. V červnu se podrobil operaci kyčle a přišel o celou sezonu. „Po roce mimo je na čase se vrátit zpět,“ napsal Nadal. „A bude to první týden v lednu v Brisbane. Těším se na vás,“ dodal.

Poté by se měl představit na Australian Open, o čemž už v říjnu informoval ředitel prvního grandslamu sezony Crait Tiley. V Melbourne Nadal, který se během pauzy propadl až na 663. místo žebříčku, získal dva tituly v letech 2009 a 2022.

Nadal už dříve uvedl, že po nadcházející sezoně nejspíš ukončí kariéru. Ještě by si však chtěl zahrát na olympijských hrách v Paříži a také na Roland Garros, kde je se 14 tituly rekordmanem pařížského grandslamu.

Reklama

Související témata: