Hlavní obsah

Nadal se po roční pauze vrátil na kurty v Brisbane porážkou ve čtyřhře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Španělský tenista Rafael Nadal se po takřka roční zdravotní pauze vrátil na kurty porážkou ve čtyřhře. Na turnaji v Brisbane oživil partnerství s krajanem Marcem Lópezem, s nímž vybojoval v roce 2016 olympijské zlato, před nabitým hledištěm v Aréně Pata Raftera ale podlehli domácímu páru Max Purcell, Jordan Thompson 4:6, 4:6.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Rafael Nadal a Marc López během čtyřhry

Článek

Sedmatřicetiletý Nadal nehrál od loňského Australian Open, v červnu se rozhodl vyřešit neustávající problémy s kyčlí operací a předčasně ukončil sezonu. Od fanoušků se mu při dnešním vstupu do nového ročníku, který bude zřejmě jeho poslední, dostalo bouřlivých ovací.

Po zahřívacím kole s Lópezem čeká vítěze 22 grandslamových titulů návrat ke dvouhře. V úterý se Brisbane utká v 1. kole s Dominicem Thiemem. Rakušan, který s Nadalem prohrál v letech 2018 a 2019 ve finále Roland Garros, do hlavní soutěže prošel z kvalifikace.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.