Hlavní obsah

Nadal se po vyřazení v Paříži nepovažuje pro Turnaj mistrů za favorita

Španělský tenista Rafael Nadal po vyřazení ve 2. kole turnaje Masters v Paříži pochybuje, že bude na nadcházejícím Turnaji mistrů pro soupeře velkou hrozbou. Vítěz 22 grandslamových titulů nastoupil na okruhu ATP Tour poprvé od zářijového US Open, po němž si dopřál pauzu a dočkal se narození prvního syna, zápas s Tommym Paulem ale nedokázal dotáhnout do vítězného konce. S Američanem po nadějném začátku prohrál 6:3, 6:7, 1:6.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal v Paříži. Archivní foto

Článek

Titul z Turnaje mistrů je jedním z mála úspěchů, který Nadalovi v bohaté sbírce chybí, a rodák z Mallorcy neočekává, že by se na tom po letošním roce něco změnilo. "Jsem nadšený, že tam budu hrát, i když za sebou nemám právě perfektní měsíce. Za posledních pět měsíců jsem na Tour nestrávil příliš dní. Nemyslím ani tolik na hraní zápasů na kurtu, říkám prostě na Tour. Při tréninku s ostatními. To je to, co bych potřeboval," konstatoval Nadal.

Aktuálně druhý hráč světového žebříčku se od US Open, kde vypadl už ve 4. kole, věnoval manželce, kterou v závěru těhotenství trápily zdravotní komplikace. Na kurt se vrátil jen na jediný den kvůli rozlučce velkého soupeře a přítele Rogera Federera v Laver Cupu, na začátku října se pak mohl radovat z narození syna.

"Je pro mě těžké si teď představit, že přijedu na finále sezony v dostatečně dobré formě na to, abych vyhrál turnaj, který jsem za celou svou kariéru nevyhrál," uvedl ke svým vyhlídkám na Turnaj mistrů, kde je jeho maximem dvojnásobná finálová účast. Závěrečná akce sezony pro osmičku nejlepších hráčů roku je v Turíně na programu od 13. do 20. listopadu.

Reklama

Související témata: