Hlavní obsah

Nástup mladé generace v Djokovičovi probudil vnitřního démona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prvního tenistu světa Novaka Djokoviče motivuje k úspěchům i nástup výrazně mladších soupeřů. Sedmatřicetiletý Srb v rozhovoru pro CBS News prohlásil, že v něm probudili démona.

Foto: Toby Melville, Reuters

Carlos Alcaraz slaví svůj triumf na Wimbledonu nad Novakem Djokovičem.

Článek

Djokovič v uplynulé sezoně ovládl tři ze čtyř grandslamů. Neuspěl pouze ve Wimbledonu, kde nestačil na dvacetiletého Carlose Alcaraze ze Španělska. O titul v Davisově poháru ho poté připravil dvaadvacetiletý Ital Jannik Sinner.

Vítěz rekordních 24 grandslamů však přiznal, že nástup mladé generace kvituje. „Jsou hladoví a nabuzení podat proti mně maximální výkon, takže pro mě je to motivace navíc,“ prohlásil Djokovič. „Dalo by se říct, že ve mně probudili vnitřního démona,“ přidal.

Za největší hrozbu považuje Alcaraze. „Tak kompletního hráče jsem roky neviděl,“ řekl Djokovič, který proti španělskému talentu nastoupil dosud pětkrát a třikrát zvítězil. „Je to pro mě motivace se dál vyvíjet a dřít ještě víc než kdykoliv předtím,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  5 : 4 Vondroušová - Andrejevová 5 : 4 probíhá Živě
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek