Hlavní obsah

Navrátilová slavila s Polkou triumf nad Kvitovou. Radwaňské gratuloval i fotbalový stadión

Singapur

Nečekaný triumf na tenisovém Turnaji mistryň Agnieszky Radwaňské znamená nejen životní výsledek pro samotnou tenistku, ale velký svátek pro celé Polsko, které není na tenisové úspěchy příliš zvyklé.

Foto: Sport.cz

Legendární tenistka Marina Navrátilová (druhá zleva) při oslavě titulu na Turnaji mistryň Agnieszky Radwaňské (uprostřed).

Článek

Národní stadión ve Varšavě gratuluje Radwaňské k titulu.

S gratulací k finálovému vítězství nad českou tenistkou Petrou Kvitovou přispěchal mimo jiné polský prezident Andrzej Duda. „Poděkování a srdečná gratulace Agnieszce Radwaňské! Dokázala to!" napsal prezident na twitteru.

„Skvělá práce. Jsem pyšná na tvůj boj o účast v Singapuru a vítězství na turnaji," vzkázala zase bývalá světová jednička a dvanáctinásobná grandslamová vítězka ve dvouhře Billy Jean Kingová, jejíž jméno nese trofej pro vítězku Masters.

S menší trofejí se musela spokojit poražená finalistka Petra Kvitová. „Není to zrovna pohár, který jsem chtěla, ale i tak tuhle trofej miluju. Velká gratulace pro Agu a velký dík mým skvělým fanouškům za podporu v tomto bláznivém roce," uvedla česká tenistka na svém facebookovém profilu.

Její výkon ocenila i legendární Martina Navrátilová, která ale tentokrát oslavovala s týmem Radwaňské, s níž v dubnu ukončila zhruba půlroční trenérskou spolupráci.

„Pomáhala jsem týmu Agnieszky Radwaňské dnes večer s oslavami. Dobrá práce i od Petry Kvitové, ale gratuluji především Agnieszce k největší výhře kariéry," napsala na twitteru Navrátilová.

K vítězství popřáli tenistce z Krakova i ve Varšavě, kde svítil na fotbalovém Národním stadiónu slogan „Brawo Aga".

Reklama

  5 : 4 Cirsteaová - B. Fruhvirtová 5 : 4 probíhá Živě
20240509T16 : 30:00+0200
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová vs. B. Fruhvirtová
Cirsteaová
B. Fruhvirtová
  6 : 3, 7 : 6 Nosková - Stefaniniová 6 : 3, 7 : 6 konec
20240509T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
  Bogdanová - Vondroušová dnes 20 : 00
20240509T20 : 00:00+0200
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová vs. Vondroušová
Bogdanová
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.