Hlavní obsah

Něco je špatně, odvětila maminka Jankovičové. Právě jim došel benzín

PRAHA

Auto bez paliva v nádrži nejezdí, své o tom ví i tenistka Jelena Jankovičová, která si horkou chvilku prožila před tréninkem na turnaji v Cincinnati. „Jeli jsme s trenérem, mámou a najednou se auto úplně zastavilo,“ řekla pro tennis.com jedna z nejlepších hráček na okruhu WTA.

Foto: Kathy Willens, ČTK/AP

Srbská tenistka Jelena Jankovičová. Proč? Protože došel benzín.

Článek

„Pak maminka povídá - hm, auto nefunguje. Proč myslíš, že nefunguje? ptala jsem se.  Něco je špatně,“ vysvětlovala po nečekaném adrenalinu novinářům šestadvacetiletá Jankovičová.

„Podívali jsme se na nádrž, tam byla nula. Ach můj Bože! Měla jsem na trénink dvacet minut,“ pokračovala bývalá tenisová jednička.

„Naštěstí čerpací stanice byla jen asi dvě minuty chůze, tak jsme tam s trenérem běželi. Koupili benzín a celou situaci řešili v odstavném pruhu, jeden galon stačil. Jen jsme trochu nevěděli, jak nádrž otevřít, protože tohle se mi nikdy nestalo,“ popisovala peripetie Jankovičová.

„Poblíž se ukázali i někteří hráči. Ptali se, co tam dělám. Bylo to legrační. Není nad to takto začít den,“ ukončila Jankovičová svůj úsměvný příběh s tím, že v případě potřeby by v nouzi bližnímu pomohla. „Je to lidské, zastavila bych."

Reklama