Hlavní obsah

Nejde to. Muchová a Strýcová vynechají turnaj v Miami

Praha
Aktualizováno

Tenistky Karolína Muchová a Barbora Strýcová se od Australian Open stále dávají zdravotně do pořádku a vynechají i velký turnaj v Miami. Semifinalistka úvodního grandslamu sezony Muchová měla natržený břišní sval a čtvrtá deblistka světa Strýcová léčí zánět achilovky.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Karolína Muchová se loučí s letošním Ausralian Open. Byl to pro ni zatím životní turnaj.

Článek

Muchová po návratu z Melbourne vynechala minulý týden turnaj v Dubaji a rehabilituje na španělském ostrově Tenerife, kde působí její fyzioterapeut Michal Novotný. Plánovala se vrátit příští týden v Miami, ale ani na Floridu neodletí. ČTK potvrdil odhlášení 22. hráčky dvouhry její mluvčí Tomáš Rambousek.

Čtyřiatřicetiletá Strýcová po vyřazení v 1. kole dvouhry a ve druhém čtyřhry na Australian Open rovněž nehraje. Znovu léčí zánět v problémové achilovce. "Nevím, čím to je, proč se to zhoršilo. Možná, jak jsem byla čtrnáct dní v karanténě a pak jsem hrála," řekl ČTK předloňská vítězka čtyřhry ve Wimbledonu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

Na kurty se vrátí, až bude noha úplně v pořádku. "Achilovka není nic extra, na to se musí dávat bacha. Musím pak začít pomalu," řekla Strýcová. Plánuje, že by začala hrát od antukové sezony v půlce duba. "Chtěla bych přihlásit všechny, ale nevím, jak zvládnu. Ani nekoukám na plán, jak se turnaje přesouvají," řekla.

V Miami mají hrát Karolína Plíšková i vítězka z Dauhá Petra Kvitová, která nedohrála 2. kolo v Dubaji, ale měla by být v pořádku. Dále jsou přihlášené Markéta Vodroušová, Marie Bouzková, finalistka z Dubaje Barbora Krejčíková a Kristýna Plíšková.

Reklama

Související témata: