Hlavní obsah

Nejoblíbenější tenistka sezony? Hlasovat pro svou favoritku můžete i vy

Praha

Obhájí Simona Halepová pozici nejoblíbenější tenistky? Nebo letos u fanoušků zabodovala jiná hráčka? Ženská tenisová asociace WTA zveřejnila nominaci v anketě o nejpopulárnější tenistku roku. Fanoušci si mohou vybrat z devětadvaceti hráček, mezi nimiž figurují i čtyři Češky.

Foto: Profimedia.cz

O nejoblíbenější tenistce rozhodnou fanoušci.

Článek

Jako každoročně i letos Ženská tenisová asociace přišla s anketou o nejoblíbenější tenistku sezony. O vítězce rozhodnou fanoušci. Mezi devětadvaceti nominovanými nechybí ani čtyři Češky, které v letošní sezoně zazářily. O hlasy usilují dvě talentované hráčky Markéta Vondroušová a Karolína Muchová, světová dvojka Karolína Plíšková a světová sedmička Petra Kvitová.

Mezi největší favoritky ankety patří Simona Halepová. Rumunská tenistka obhajuje loňské vítězství a může se stát potřetí v kariéře nejoblíbenější hráčkou. Jejími největšími konkurentkami podle WTA by měly být Ashleigh Bartyová a Bianca Andreescuová. Bartyová letos vyhrála French Open a Turnaj mistryň, stala se světovou jedničkou a nyní vyhrává jednu anketu za druhou.

Velké oblibě se také těší teenagerka Andreescuová. Devatenáctiletá Kanaďanka letos šokovala vítězstvím v Indian Wells, Torontu a na US Open. V žebříčku vyletěla na pátou příčku a nedávno se stala ve své zemi sportovkyní roku. Ve výběru nechybí ani několik bývalých světových jedniček, jako Serena Williamsová, Angelique Kerberová nebo Maria Šarapovová, která anketu vyhrála v roce 2010.

Dalšími nominovanými je hned několik talentovaných hráček. Osmnáctiletá Američanka Amanda Anisimovová oslnila svými výkony na French Open, kde se dostala až do semifinále. Devatenáctiletá Ukrajinka Dajana Jastremská zaujala ziskem dvou titulů a jednadvacetiletá Běloruska Aryna Sabalenková si fanoušky získala vítězstvím v Šen-čenu, Wu-chanu a na malém Turnaji mistryň. Hlasovat pro svou favoritku můžete na webu WTA.

Reklama