Hlavní obsah

Zverev - Tiafoe 7:5, 6:4Němec ukončil ve finále ve Vídni vítězné tažení amerického kvalifikanta

Vídeň
Aktualizováno

Německý tenista Alexander Zverev získal na turnaji ve Vídni 18. titul kariéry a další trofejí přizdobil svou zatím životní sezonu. Olympijský vítěz z Tokia ve finále zdolal za hodinu a 36 minut Američana Francese Tiafoa 7:5, 6:4 a ukončil tak jeho vítězné tažení z kvalifikace.

Foto: Lisa Leutner, ČTK/AP

Německý tenista Alexander Zverev získal ve Vídni 18. titul v kariéře.

Článek

Čtvrtý hráč světového žebříčku využil letos i pátou finálovou účast a vybojoval pátý titul. Tolik jich získal sice už v roce 2017, tentokrát ale do sbírky přidával cennější trofeje. Vedle olympijského triumfu ovládl i podniky Masters v Madridu a Cincinnati a turnaj v Acapulcu.

Chorvatský tenista Marin Čilič korunoval úspěšné tažení na ruském území ziskem titulu v Petrohradu. Týden po finálovém neúspěchu na Kremlin Cupu v Moskvě dnes další duel o trofej zvládl a pátého nasazeného Američana Taylora Fritze porazil 7:6, 4:6, 6:4.

Třiatřicetiletý bývalý šampion US Open získal v Petrohradu jubilejní 20. titul v kariéře a druhý letošní po červnovém triumfu na trávě ve Stuttgartu. O devět let mladší Fritz mu na kurtu vzdoroval takřka dvě a půl hodiny, nakonec ale na druhý titul v kariéře nedosáhl.

Kontaveitová se vítězstvím v Kluži nominovala na Turnaj mistryň

Estonská tenistka Anett Kontaveitová získala v Kluži čtvrtý titul v sezoně a poprvé v kariéře díky tomu postoupila na Turnaj mistryň. V duelu dvou nejvýše nasazených hráček dnes ve finále Transylvania Open v Rumunsku porazila domácí jedničku Simonu Halepovou 6:2, 6:3.

Na vyvrcholení sezony pro osmičku nejlepších hráček do mexické Guadalajary se Kontaveitová kvalifikovala jako poslední. Pětadvacetiletá Estonka díky dnešnímu vítězství předstihne v žebříčku Tunisanku Ons Džabúrovou, jež držela postupové místo, ale tento týden nehrála.

Čtrnáctá hráčka pořadí WTA Kontaveitová tak korunovala vydařené období. Všechny čtyři letošní tituly totiž získala za poslední dva měsíce: na konci srpna triumfovala v Clevelandu, v září v Ostravě a minulý týden v Moskvě.

Chorvatka Vekičová vybojovala první titul po čtyřech letech

Chorvatská tenistka Donna Vekičová ukončila v Courmayeuru čtyřleté čekání na další titul na okruhu WTA. Ve finále zdolala pátou nasazenou Dánku Claru Tausonovou 7:6, 6:2 a pro třetí trofej kariéry si v Itálii došla bez ztráty setu.

Pětadvacetiletá Vekičová po úvodním vyrovnaném setu finále ve druhé sadě ovládla a po čtyřech letech rozšířila svou sbírku. Naposledy zvedla pohár nad hlavu v roce 2017 v Nottinghamu, tři roky po premiérovém triumfu v Kuala Lumpuru v roce 2014.

ul od roku 2017. Ve finále zdolala pátou nasazenou Dánku Claru Tausonovou 7:6, 6:2.

Tenisový turnaj žen v Courmayeuru v Itálii (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Vekičová (Chorv.) - Tausonová (5-Dán.) 7:6 (7:3), 6:2.
Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch, dotace 1,974 milionu eur):
Dvouhra - finále:
Zverev (2-Něm.) - Tiafoe (USA) 7:5, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Farah, Cabal (4-Kol.) - Ram, Salisbury (2-USA/Brit.) 6:4, 6:2.
Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 932.370 dolarů):
Dvouhra - finále:
Čilič (Chorv.) - Fritz (5-USA) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Soares, J. Murray (1-Braz./Brit.) - Golubjov, Nys (4-Kaz./Mon.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj žen v Kluži (tvrdý povrch, dotace 235.238 dolarů):
Dvouhra - finále:
Kontaveitová (2-Est.) - Halepová (1-Rum.) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Gorgodzeová, Baraová (Gruz./Rum.) - Kruničová, Pattinamaová Kerkhoveová (2-Srb./Niz.) 4:6, 6:1, 11:9.

Reklama