Hlavní obsah

Nepodceňovat! Češi budou při baráži v Tel Avivu favority

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březnový výsadek do Buenos Aires skončil porážkou 0:4 a finálový turnaj Davis Cupu se bude hrát bez českých tenistů. Místo něj musí 16. a 17. září absolvovat baráž Světové skupiny I proti Izraeli v Tel Avivu. Kapitán Jaroslav Navrátil na ni nominoval kvartet: Jiří Lehečka, Tomáš Macháč, Zdeněk Kolář a Dalibor Svrčina.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Jiří Lehečka přichází na sraz Daviscupového týmu

Článek

„Omluvil se Jirka Veselý, který je zraněný a Víťa Kopřiva kvůli prvnímu přírůstku do rodiny," vysvětloval Navrátil. Ale i bez nich by Češi měli mít na tvrdém povrchu ve Shlomo Group Areně navrch.

„Kluci uhráli v poslední době slušné výsledky. Lehečka vyhrál před odletem do Ameriky turnaj v Liberci. Škoda, že nedotáhl v prvním kole US Open zápas proti Chilanu Garínovi, který je čtvrtfinalistou Wimbledonu. Vedl nad ním 6:3 a 5:2," litoval kapitán.

Radost mu ale udělal Macháč, i tím, že konečně překonal vleklé zdravotní problémy.

„Dal se dohromady ze zranění zad a břišního svalu. Vyhrál turnaj v Polsku, zvládl kvalifikaci v New Yorku a v prvním kole sehrál velice kvalitní pětiseťák s Nizozemcem Van De Zandschulpem (22. na světě)," cenil si Navrátil.

V poslední době se však nedaří Kolářovi, který šestkrát po sobě vypadl v prvním kole.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Tomáš Macháč na US Open.

„Kluci už ale mají zkušenosti z finálového turnaje loni v Rakousku. Také v Argentině hráli těžké zápasy. Hlavně věřím, že budou zdravotně připraveni," doufá Navrátil.

I když bude mít Izrael v zádech diváky, kvalitativně by měl zaostávat. Jednička Jišaj Oliel je až 355. na světě. Někdejšího člena top 30 sedmatřicetiletého Dudiho Selu porazil Kolář při wimbledonské kvalifikaci 6:0, 6:3. A bývalé světové pětce v deblu Jonathanu Erlichovi je 45 let.

„Nechci je podceňovat, ale v roli mírných favoritů tam poletíme," říká opatrně kapitán.

Naposledy se čeští tenisté utkali s Izraelem při ostravské baráži 2018 a Veselý s Adamem Pavláskem nepřipustili komplikace.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík