Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Cítím se uvolněně a věřím si, libuje si Kvitová před US Open po dalším triumfu

New Haven

Před pondělním startem tenisového US Open oplývá výtečnou formou. Po triumfu v Montrealu ovládla v sobotu Petra Kvitová i turnaj v New Havenu, během kterého dokonce neztratila ani set. „Cítím se uvolněně a věřím si. Doufám, že to tak půjde dál i na US Open,“ říká Kvitová, kterou v prvním kole posledního grandslamu sezóny čeká Slovinka Hercogová.

Foto: Fred Beckham, ČTK/AP

Petra Kvitová s trofejí pro vítězku turnaje v New Havenu.

Článek

"Je to neuvěřitelné. Hrála jsem tři turnaje ve třech týdnech a dva jsem vyhrála," radovala se Kvitová poté, co v sobotním finále v New Havenu zdolala Rusku Marii Kirilenkovou 7:6, 7:5 a navázala na dva týdny starý triumf v Montrealu

"Odehrála jsem hodně zápasů, cítím se na kurtu uvolněně a věřím si. Doufám, že to tak půjde dál i na US Open," prohlásila Kvitová.

Díky úspěšnému tažení si zajistila vítězství v hodnocení amerických turnajů v tzv. US Open Series. Může se těšit na bonus až milión dolarů, který se bude odvíjet podle jejího výsledku na posledním grandslamu roku. Kdyby v New Yorku vyhrála, vydělá dohromady rekordní prémii 2,9 miliónu dolarů (57,6 miliónu korun).

Ve druhém setu se dostavila krize

V sobotním finále si v úvodním setu soupeřky třikrát prolomily podání a rozhodoval až tie-break, který loňská wimbledonská šampionka vyhrála 11:9. "V tie-breaku jsem jenom šla bod za bodem, nemyslela jsem na stav. Na konci to bylo pěkně těsné. Jsem vážně ráda, že jsem to zvládla," uvedla Kvitová k dramatické zkrácené hře.

Ve druhé sadě za stavu 2:2 přišla dvakrát za sebou o svůj servis, Kirilenková vedla už 5:2 a zdálo se, že vyrovná na 1:1 na sety. Po velké bitvě v osmém gamu však dvaadvacetiletá česká tenistka zahájila skvělý obrat a zápas zakončila čistou hrou při podání ruské hráčky.

"Po tom tie-breaku jsem měla krizi, došla mi energie. Vypadalo to, že tam chodím, neběhám. Hodně jsem chybovala a bylo to 2:5. Ale snažila jsem se nepřemýšlet o taktice a úderech a začala prostě hrát míč víc do kurtu. Najednou to bylo 7:5, překvapilo mě to," uvedla Kvitová, která oplatila Kirilenkové porážku ze čtvrtfinále olympijských her a vzájemnou bilanci zápasů vyrovnala na 3:3.

Kirilenkovou z lóže podporoval Ovečkin

Její soupeřku neúspěch v tie-breaku zaskočil. "Posledních pět nebo šest tie-breaků jsem vyhrála. Žádný jsem neprohrála už čtyři nebo pět měsíců. Bylo to těsné, podávala jsem na vítězství, ale pak jsem to špatně sehrála," řekla bronzová olympijská medailistka, kterou z lóže podporoval její přítel hokejista Alexandr Ovečkin.

"I když jsem prohrála, cítím se fajn. Hrála jsem tady fakt dobře, i dneska to byl dobrý zápas. Na konci jsem měla smůlu," uvedla Kirilenková.

Reklama

Související témata: