Hlavní obsah

Nišikoriho na US Open nepustí zranění kolena, nahradí ho Duckworth

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonský tenista Kei Nišikori se na poslední chvíli odhlásil z US Open. Finalistu newyorského grandslamu z roku 2014 na kurty nepustí problémy s kolenem. V pavouku dvouhry ho nahradí šťastný poražený z kvalifikace James Duckworth z Austrálie, který se v úterním zápase 1. kola utká s Brazilcem Felipem Meligenim. Oznámili to pořadatelé.

Foto: Profimedia.cz

Japonského tenistu Nišikoriho nepustí na US Open zranění.

Článek

Třiatřicetiletý Nišikori se k tenisu vrátil letos v červenci po operaci kyčle z ledna 2022. Na turnaji v Atlantě postoupil do čtvrtfinále, další start ve Washingtonu ale zrušil kvůli problémům s levým kolenem, které mu nyní znemožnily i start ve Flushing Meadows.

Na US Open v minulosti oslavil největší úspěch kariéry, když v roce 2014 po semifinálové výhře nad Novakem Djokovičem postoupil jako první tenista z Asie do finále grandslamového turnaje. Duel o titul prohrál s Chorvatem Marinem Čiličem. O půl roku později pak vystoupal až na čtvrté místo světového žebříčku.

Reklama

Související témata: