Hlavní obsah

Norrie - Alcaraz 5:7, 6:4, 7:5Norrie srazil španělskou superstar a slaví pátý titul

Aktualizováno

Britský tenista Cameron Norrie porazil na antuce v Riu de Janeiro světovou dvojku Španěla Carlose Alcaraze po obratu 5:7, 6:4, 7:5 a získal pátý titul. Alcaraz vedl ve finále již 7:5 a 3:0, ale pak ho limitovaly problémy s nohou a přišel o letošní neporazitelnost. Norrie mu zároveň oplatil týden starou porážku z finále v Buenos Aires.

Foto: Sergio Moraes, Reuters

Cameron Norrie slaví titul na turnaji v Rio de Janeiru, vlevo stojí poražený finalista Carlos Alcaraz

Článek

Devatenáctiletý Alcaraz loni v září ovládl US Open a stal se nejmladší jedničkou v historii. O závěr sezony však přišel kvůli zranění břišních svalů a v úvodu té letošní zase léčil nohu.

Na okruh se vrátil po více než tříměsíční pauze v minulém týdnu v argentinské metropoli a hned se uvedl ziskem trofeje. Problémy si však v Riu zřejmě obnovil. Ošetření si vyžádal už v semifinálovém duelu.

"Končil jsem druhý nesmírně těžký tenisový týden a samozřejmě už jsem na tom fyzicky nebyl nejlépe. Ucítil jsem něco v noze, teď se pokusím dát zase dohromady," řekl Alcaraz.

Pokud by v Brazílii titul získal, mohl se bodově vyrovnat lídrovi žebříčku Novaku Djokovičovi. I tak by srbský tenista ale trůn uhájil, neboť za posledních 52 týdnů získal na velkých turnajích s povinnou účastí více bodů.

Turnaj v Méridě vyhrála Giorgiová

Italská tenistka Camila Giorgiová ve finále v Méridě porazila 7:6, 1:6 a 6:2 Švédku Rebeccu Petersonovou. Na okruhu WTA získala první titul od srpna 2021.

Jednatřicetiletá Giorgiová si v desátém finále v kariéře připsala čtvrtý turnajový triumf. Naopak Petersonová promarnila šanci ukončit téměř čtyřleté čekání na titul. Oba předchozí finálové duely v roce 2019 vyhrála.

Turnaj mužů v Riu de Janeiro (antuka, dotace 2,178.980 dolarů):
Dvouhra - finále:
Norrie (2-Brit.) - Alcaraz (1-Šp.) 5:7, 6:4, 7:5.
Čtyřhra - finále:
González, Molteni (Arg.) - Cabal, Melo (2-Kol./Braz.) 6:1, 7:6 (7:3)
Turnaj žen v Méridě v Mexiku (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - finále:
Giorgiová (It.) - Petersonová (Švéd.) 7:6 (7:3), 1:6, 6:2
Čtyřhra - finále:
McNallyová, Parryová (USA/Fr.) - Wang Sin-jü, Wu Fang-hsien (Čína/Tchaj-wan) 6:0, 7:5

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.