Hlavní obsah

Nosková - Hibinová 4:6, 1:6Nosková na titul nedosáhla! Finále v Praze po skvělém startu prohrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmnáctiletá tenistka Linda Nosková premiérový titul na okruhu WTA nezískala. V odloženém finále domácího Livesport Prague Open ve Stromovce nestačila na úspěšnou kvalifikantku a 136. hráčku světa Nao Hibinovou, které podlehla 4:6, 1:6.

Linda Nosková na svoji premiérovou trofej na okruhu WTA v Praze nedosáhla. Ve finále podlehla Japonce HibinovéVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco mladá česká hráčka nezvládla ani svůj druhý finálový pokus na okruhu, o deset roků starší Japonka hrála o trofej po čtyřech letech a získala ji potřetí v kariéře. Noskovou výsledek z Prahy posouvá na 52. místo světového žebříčku.

Finále začala výtečně, první game získal téměř čistou hrou a vzápětí sebrala Hibinové servis, i když soupeřka vedla 40:15. Japonka se dostala do úzkých dvojchybou a brejk české tenistky neodvrátila. Jenže ani při vedení Noskové 3:0 nebylo hotovo, Hibinová zpřesnila údery a uhrála tři gamy za sebou.

Finále se pro Lindu Noskovou nevyvíjelo dobře. Zápas navíc opět přerušil déšťVideo: Sport.cz

V klíčové deváté hře úvodního setu pak domácí hráčka častěji chybovala, takže podruhé v zápase neudržela podání a Japonka získala set pro sebe. Od té chvíle na dvorci dominovala a nezastavilo ji ani půlhodinové přerušení zápasů kvůli dešťové přeháňce, protože v tu chvíli měla k dispozici vedení 4:1 ve druhém setu.

Při rychlé dohrávce už se Nosková, která se dopustila celkem čtyř dvojchyb a servis nebyl zrovna její klíčovou zbraní, nezmohla na zisk žádného gamu a po 71 minutách finále odcházela zklamaná. „Chtěla jsem moc vyhrát, ale nebyl to úplně můj den. Před zápasem jsem cítila jedinečnou šanci. Nějak mi ten kouskovaný režim neseděl, předchozí zápasy jsem se cítila na kurtu daleko lépe," uvedla Nosková pro Českou televizi.

PRAHA (tvrdý povrch, dotace 259 303 dolarů):
Dvouhra - finále:
Nosková (4-ČR) - Hibinová (Jap.) 4:6, 1:6
Dvouhra - semifinále:
Hibinová (Jap.) - Cristianová (Rum.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:3
Čtyřhra - finále:
Kalašnikovová, Hibinová (Gruz./Jap.) - Lechemiaová, Gleasonová (Fr./USA) 6:7 (7:9), 7:5, 10:3

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka