Hlavní obsah

Nosková v Seville počká na mexický zájezd. Český výběr dorazí na BJKC z Turnaje mistryň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Itinerář závěru tenisové sezony je neúprosný, kapitán českého týmu v Billie Jean King Cupu Petr Pála ale nekalkuloval a nominoval na finálový turnaj do Sevilly (7.-12. listopadu) kvarteto účastnic Turnaje mistryň v Cancúnu Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou, Barboru Krejčíkovou, Kateřinu Siniakovou plus Lindu Noskovou.

Foto: Frank Franklin II, ČTK/AP

Linda Nosková v zápase s Uns Džabirovou

Článek

Jen dva dny po konci mexické akce přitom Češky nastoupí k úvodnímu duelu skupinové fáze proti Švýcarsku. „To se uvidí, až jak dopadneme, jestli je to správná nominace. Mám ale radost, že holky, i když mají tak nabitý program, chtějí reprezentovat, ačkoli to pro ně bude s přesunem do Sevilly velice složité,“ poznamenal Pála. „Pro nás to je velká komplikace, ale to je k zamyšlení někoho jiného,“ dloubnul si kapitán do mizerné komunikace mezi ITF (Mezinárodní tenisová federace) a WTA (Ženská tenisová asociace).

Vondroušová s Muchovou se odhlásily z akce v čínském Čeng-čou, kde měly hrát tento týden, aby doléčily zranění a byly fit na vyvrcholení roku. „Ohromně si toho vážím, že holky do Španělska přiletí,“ řekl Pála, který vyrazí na finále pouze s Noskovou a v Seville budou čekat na zprávy z Mexika.

„Linda asi bude mít sama k dispozici dva kurty,“ smál se kápo. „Ale musí být připravená. Klidně se může se stát, že proti Švýcarkám v úterý nastoupí.“

Švýcarky mají v sestavě Belindu Bencicovou, Viktoriji Golubicovou, Céline Naefovou a Jil Teichmannovou. Druhý duel čeká Pálův výběr proti USA. Do sobotního semifinále projde jen vítěz skupiny.

Z amerických tenistek se na Turnaj mistryň kvalifikovaly vítězka US Open a světová trojka Coco Gauffová a čtyřka Jessica Pegulaová, obě hvězdy v dnešní nominaci týmu USA nejsou. Gauffová je momentálně zraněná. Sestavu na webu soutěže tvoří Madison Keysová, Sofia Keninová, Danielle Collinsová, Sloane Stephensová a Taylor Townsendová.

Reklama