Hlavní obsah

Noskovou čeká na Spartě bitva o finále. Sobotní program ale zrušil déšť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Semifinálový program tenisového turnaje WTA v Praze dnes zkomplkoval déšť. Úvodní duel Rumunky Jaqueline Cristianové s Japonkou Nao Hibinovou měl začít už v 11 hodin, po nich měly hrát ve Stromovce Linda Nosková a Tamara Korpatschová z Německa. Organizátoři po odkladech rozhodli, že se sobotní program kompletně zruší. Semifinálové zápasy byly odloženy na neděli. Obě utkání začnou v 10:00, následovat bude finále.

Semifinále jí nestačí. Linda Nosková chce turnaj v Praze vyhrát. Mám větší šanci než loni, říkáVideo: Sport.cz

 
Článek

"V 18:00 bylo definitivně rozhodnuto o zrušení programu dnešního hracího dne a jeho přesunutí na neděli. S ohledem na počasí jsou obě semifinále v plánu od 10:00 souběžně na centrkurtu a kurtu číslo 1," uvedli v prohlášení organizátoři.

Na centrkurtu se uskuteční duel české tenistky Noskové s Korpatschovou, Cristianová s Hibinovou se představí na "jedničce". Finálová střetnutí by měla následovat hodinu a půl po skončení obou semifinále. Čas začátku pořadatelé upřesní.

Dnešní vstupenky na semifinálový program zůstanou v platnosti. Pro finále platí lístky zakoupené k 6. srpnu. "Pokud by se celý program nestihl odehrát ani v neděli, bude se v souladu s pravidly WTA dohrávat v pondělí," uvedli pořadatelé.

Osmnáctiletá Nosková je v Praze v semifinále podruhé za sebou, loni v něm nestačila na krajanku a pozdější vítězku Marii Bouzkovou. V areálu Sparty může zaútočit na druhé finále v kariéře, letos v lednu hrála o titul v Adelaide.

Tsitsipas v Mexiku zkusí na šestý pokus získat titul

Po prohraných pěti finálových zápasech za sebou zkusí řecký tenista Stefanos Tsitsipas prolomit černou sérii v Los Cabos. Na turnaji v Mexiku v semifinále porazil snadno 6:3, 6:2 Bornu Čoriče z Chorvatska a v dnešním souboji o titul ho čeká Australan Alex de Minaur, jehož ve všech devíti duelech na okruhu zatím porazil.

Pátý hráč světa Tsitsipas letos prohrál finále v Barceloně se španělským lídrem žebříčku Carlosem Alcarazem i v lednu na Australian Open s grandslamovým rekordmanem Novakem Djokovičem. Od triumfu na Mallorce loni v červnu byl poraženým finalistou v Cincinnati, Astaně i ve Stockholmu.

Turnajových trofejí má čtyřiadvacetiletý Řek zatím devět, jeho australský soupeř De Minaur sedm. V pátečním semifinále rodák ze Sydney přehrál Němce Dominika Koepfera 6:2, 6:7 a 6:1

Fritz i Pegulaová jsou ve Washingtonu v semifinále

Nejvýše nasazení společného turnaje ATP a WTA ve Washingtonu Taylor Fritz i Jessica Pegulaová jsou v semifinále. Fritz během pátku vyhrál dvakrát: po tříhodinové bitvě s britským tenistou Andym Murraym si poradil mnohem snáz ve čtvrtfinále s Jordanem Thompsonem. Australana přehrál dvakrát 6:3.

Zápas Fritze s trojnásobným grandslamovým šampionem Murraym ve čtvrtek znemožnil déšť, o den později ho na chvíli v prvním setu přerušili klimatičtí aktivisté. "Měli by si najít lepší způsob, než obtěžovat sportovní fanoušky," řekl devátý tenista světového žebříčku Fritz po výhře nad zkušeným Britem 6:7, 6:3 a 6:4.

O nedlouho později vyřadil i Thompsona a připsal si 41. letošní výhru na okruhu. Jen světová jednička Carlos Alcaraz a trojka Daniil Medveděv mají více. "Moje tělo by pravděpodobně nevydrželo další podobnou bitvu jako s Andym," komentoval Američan dvousetovou výhru nad Thompsonem. O finále si dnes zahraje proti Nizozemci Tallonu Griekspoorovi.

Pegulaová, světová trojka, si ve Washingtonu udržela šanci na další trofej, kterou tam vybojovala v roce 2019. Nad ukrajinskou tenistkou Elinou Svitolinovou vyhrála 4:6, 6:3 a 6:4. V semifinále je také další domácí favoritka Coco Gauff po suverénním vítězství 6:1, 6:2 nad olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Thiem doma v Kitzbühelu titul nezískal

Rakouský tenista Dominic Thiem svou cestu do finále domácího turnaje v Kitzbühelu k prvnímu titulu po téměř třech letech nedotáhl. Bývalou světovou trojku zdolal 6:3, 6:1 Argentinec Sebastián Báez.

Devětadvacetiletý Thiem se po letech zdravotních problémů dostal v Kitzbühelu do prvního finále od Turnaje mistrů v roce 2020. V pátečním semifinále předvedl heroický výkon a po třech a půl hodinách a pěti odvrácených mečbolech porazil Srba Lasla Djereho, na Báeze už ale nestačil. Finále Thiem prohrál za 81 minut, jeho posledním turnajovým triumfem tak zůstává US Open 2020.

Dvaadvacetiletý Báez získal třetí titul v kariéře a druhý letošní po únorovém vítězství v Córdobě. Všech pět finálových zápasů na ATP Tour hrál na antuce.

PRAHA (tvrdý povrch, dotace 259.303 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Cristianová (Rum.) - Hibinová (Jap.)
18:00 Korpatschová (Něm.) - NOSKOVÁ (ČR)
KITZBÜHEL (antuka, dotace 630 705 eur):
Dvouhra - finále:
Báez (Arg.) - Thiem (Rak.) 6:3, 6:1
WASHINGTON (tvrdý povrch):
Muži (dotace 2,013.940 dolarů):
Dvouhra - 3. kolo:
Fritz (1-USA) - Murray (15-Brit.) 6:7 (2:7), 6:3, 6:4
Tiafoe (2-USA) - Šang Ťün-čcheng (Čína) 6:2, 6:3
Dvouhra - čtvrtfinále:
Fritz (1-USA) - Thompson (Austr.) 6:3, 6:3
Evans (9-Brit.) - Tiafoe (2-USA) 6:4, 7:5
Griekspoor (12-Niz.) - Wolf (16-USA) 7:5, 6:4
Ženy (dotace 780.637 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gauffová (3-USA) - Bencicová (6-Švýc.) 6:1, 6:2
Sakkariová (4-Řec.) - Keysová (7-USA) 6:3, 6:3
Dvouhra - semifinále:
Sakkariová (4-Řec.) - Pegulaová (1-USA) 6:3, 4:6, 6:2
Čtyřhra - finále:
Zvonarevová, Siegemundová (Rus./Něm.) - Niculescuová, Guarachiová (Rum./Chile) 6:4, 6:4.
LOS CABOS (tvrdý povrch, dotace 946 975 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
De Minaur (5-Austr.) - Koepfer (7-Něm.) 6:2, 6:7 (5:7), 6:1
Tsitsipas (1-Řec.) - Čorič (4-Chorv.) 6:3, 6:2
LIBEREC - challenger (antuka, dotace 73.000 eur):
Čtyřhra - finále:
Nouza, Paulson (1-ČR) - Oberleitner, Sandkaulen (2-Rak./Něm.) 6:3, 6:4

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.