Hlavní obsah

Obrovské emoce a nervy. Češky propadly radosti, americká kapitánka se loučila v slzách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozčarování z letošního vystoupení a podmínek na Turnaji mistryň v Cancúnu si Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zatím plně vynahrazují na Billie Jean King Cupu. Vyhrály už den po svém příletu do Španělska nad švýcarským deblem, v pátek večer pak zařídily českou radost z postupu do semifinále i rozhodující bod s Američankami.

České tenistky porazily USA a slaví postup do semifinále BJK CupuVideo: sntv

 
Článek

Sevilla (od našeho zpravodaje) - „Byl to náročný duel, emoce na konci byly obrovské. Já měla ohromnou radost, že se nám to podařilo, zápas to byl hrozně těžký. Nastoupit proti Americe, která má tolik dobrých hráček a můžou to poskládat jakkoliv, je složité, ale hrály jsme dobře a předvedly velice dobrý výkon,“ hodnotila Krejčíková výhru 6:3, 7:5 nad Collinsovou s Townsendovou.

Obě Američanky se pak neubránily slzám, když se s funkcí loučila jejich kapitánka Kathy Rinaldiová, která plakala také. Chtěly pro ni trofej, ale Češky jim překazily plány. „Znám ji delší dobu, ještě když jsem spolupracovala s Janou Novotnou, tak nás seznámila. Od té doby jsme byly v kontaktu, mám ji ráda, bylo to těžké vidět ji takhle dojatou,“ uznala Krejčíková.

Radost z postupu to ale sehranému páru nesebralo. „Věděly jsme, že to bude složité. Předvedly jsme dobrý výkon, abychom zvítězily proti tak těžkému týmu. I nervy tam byly,“ tvrdila Siniaková a děkovala za podporu. „Je skvělé, že za námi jezdí pořád tolik Čechů, i když formát se změnil.“

Vstup do souboje s Američankami přitom 27leté tenistce moc nevyšel. Na Collinsovou ve dvouhře neměla a podlehla jí 3:6, 2:6. A za dvě hodiny jí čelila znovu.

„Myslel jsem, že Collinsovou do debla nasadí. A obával jsem se toho. I když ke konci už jí došla šťáva, zaváhala párkrát na síti. Bylo vidět, že na tohle není zvyklá. Mohlo se stát, že nás porazí sama, ale nestalo se,“ oddechl si kapitán Petr Pála, který ve druhém setu své svěřenky vyhecoval k obratu. „Holky byly pořád brejk dole, tak jsem se jim snažil klást na srdce, že už Američanky brejkly tolikrát a můžou to zvládnout zase. Báře jsem říkal, že by měla s balonem chodit trochu víc k síti, protože Collinsová to strašně pálila,“ prozradil kápo.

„Šly jsme do toho, že tam chceme nechat všechno a buď to bude stačit, nebo ne. A skvěle se nám to povedlo. Hecovaly jsme se, pomáhaly si. Cítila jsem nervozitu, ale zvládly jsme to na jedničku,“ řekla Siniaková.

Odměnou bude sobotní bitva s rozjetou Kanadou.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová