Hlavní obsah

Oddech po sezoně: Kvitová hledá motivaci mezi odkvétajícími růžemi

Praha

S tenisovým programem skoncovala rázně. Ostravský turnaj Petra Kvitová vynechala s tím, že její tělo není momentálně nastaveno na velké výkony. Vyčerpaná opustila kurty a vyhlíží nové časy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová na archivním snímku

Článek

Fanouškům nabídla pohled na to, jak také tráví čas odpočinku, a nabádala je, aby vyrazili na čerstvý vzduch. Na sítě umístila fotografie z procházky po klidných částech hlavního města.

Tu si dopřála výhled na pražské monumenty, tu posezení v parku, tu přivoněla k odkvétajícím růžím. Jako by si rovnala myšlenky a hledala motivaci, která pro ni v uplynulých měsících byla velkým problémem.

Pandemie tenisový rok dokonale rozvrátila. "Nechtělo se mi trénovat, ale přesto jsem potom uhrála tři dobré turnaje. To je hodně pozitivní, nejsem úplně tréninkový typ, ale zvládla jsem se připravit na důležité akce. To je důležité i pro mě a budoucnost mého tenisu," konstatovala při loučení se sezonou, v níž sice uhrála na Roland Garros podruhé v životě semifinále, na Australian Open zkraje roku postoupila do čtvrtfinále, ale Wimbledon, kde dvakrát triumfovala, si dopřát nemohla.

Je otázkou, kdy se začne chystat na další sezonu, která se rýsuje v nejasných obrysech. Úplně končit ve třiceti ale neplánuje. „Snad se situace uklidní a vrátí do normálu. Těším se nejvíc na Wimbledon a na začátku do Austrálie," zadoufala v normální průběh příštího tenisového roku a start sezony na jižní polokouli.

V minulých sezonách si před tím dopřávala kemp v Dubaji. Až pak cestu k protinožcům, kde je situace s koronavirem mnohem příznivější než v evropských končinách. Ale to paradoxně může být problém.

Vedení Australian Open požádalo pro tenisty o výjimku z karantény. Jinak by museli všichni dorazit už v polovině prosince.

„Austrálie má tak dobrá čísla, protože nikdo necestuje, nikoho tam moc nepouštějí, takže chápu, že nechtějí, aby tenisti přiletěli s covidem a nakazili všechny kolem. Já bych ale samozřejmě uvítala, pokud bych mohla ještě strávit Vánoce s rodiči," uvedla.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Get outside and enjoy that fresh air 🌿🍂 #simplepleasures

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Říj 23, 2020 v 10:24 PDT

Reklama

Související témata: