Hlavní obsah

Okamžik, na který se nezapomíná. Operní virtuos Bocelli rozplakal Federera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to moment, který nenechal nikoho z diváků chladným. A není divu. Už jen okamžik, kdy se vedle sebe postavily dvě legendy hudebního a tenisového světa, by stačil na to, aby byla veškerá pozornost soustředěna jen a jen na ně. Přesně to se stalo na koncertě v Curychu, kde se vedle operní legendy Andrey Bocelliho objevil neméně slavný tenisový šampion Roger Federer. Fanoušci po celém světě však dojalo především gesto italského maestra.

Foto: Profimedia.cz

Dojatý Roger Federer po finálovém zápase Australian Open v roce 2018

Článek

Svou slávou a popularitou se dostali ve svých oborech na absolutní vrchol. Andrea Bocelli si podmanil svět hudby, Roger Federer zase ten na tenisových dvorcích. A hlavními hrdiny, kteří strhnou všechny své fanoušky, se stali i v Curychu.

Fenomenální Švýcar během své aktivní kariéry několikrát ukázal, že se za své emoce nestydí. V pláč propukl například po vítězné finálové bitvě s Chorvatem Čiličem na Australian Open v roce 2018, slzy dojetí se po jeho tváři kutálely pochopitelně i při loučení s kariérou na Laver Cupu v minulém roce.

Tentokrát však dvacetinásobného grandslamového šampiona přemohl „soupeř“ z úplně jiného odvětví. Slavný tenorista Andrea Bocelli totiž během svého koncertu nenechal přítomnost slavného Švýcara jen tak bez povšimnutí.

Před vyprodaným hledištěm multifunkční Hallenstadion Arény pozval Federera na jeviště. „Mám tu čest přivítat mezi námi žijící legendu Rogera Federera. A rád bych mu věnoval mou poslední árii za všechny ty emoce a zážitky, které nám všem během své úžasné kariéry přichystal. Chtěl bych, aby sem přišel,“ vysekl prosbu, kterou nešlo odmítnout, nevidomý umělec.

Dvaačtyřicetiletý tenista se s výzvou od italského maestra popasoval s elegancí a grácií sobě vlastní. Když se však rozezněly tóny árie Nessun Dorma z opery Giacoma Pucciniho Turandot, slzy už zadržet nedokázal.

Závěrečné objetí obou hvězd jen podtrhlo výjimečný moment.

Reklama

Související témata:
Andrea Bocelli
  7 : 5, 6 : 4 Lehečka - Medjedovič 7 : 5, 6 : 4 konec
20240427T12 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 18 : 30
20240427T18 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 20 : 00
20240427T20 : 00:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články